Νέες κινητοποιήσεις «Αγανακτισμένων» στο Ισραήλ

«Κοινωνική δικαιοσύνη» ζήτησαν μία ακόμα αφορά οι «Αγανακτισμένοι» στο Ισραήλ, οι οποίοι διαδήλωσαν χθες το βράδυ σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στο Τελ Αβίβ συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες. Η αστυνομία υπολόγισε τη συμμετοχή στις 20 χιλιάδες, το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 10 στις 45 χιλιάδες, ενώ οι οργανωτές έκαναν λόγο για 70 χιλιάδες.

Στην Ιερουσαλήμ στις διαδηλώσεις

συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ. Κινητοποιήσεις αναφέρθηκαν επίσης στην Μοντιίν, στην Κιριάτ Σμόνα, στην Εϊλάτ και στη Χοντ Χασαρόν. Στο νότο, στην πόλη Μπιρ Σέβα, οι διαδηλώσεις ανεστάλησαν την τελευταία στιγμή λόγω των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα.

«Ο λαός απαιτεί την αύξηση του προϋπολογισμού» και «κοινωνική δικαιοσύνη», ήταν μερικά από τα συνθήματα σε πανό και αφίσες, που καλούσαν επίσης να υπάρξει φθηνότερη στέγη.

Οι προτάσεις που υπέβαλε μια επιτροπή, που σχημάτισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, χαρακτηρίστηκαν «ανεπαρκείς» από τους διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα