Στήριξη στα αιτήματα της Επ. Κεφαλαιαγοράς δίνουν βουλευτές

16:30 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στήριξη στα αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για ενίσχυση σε προσωπικό και για σύστημα μηχανογράφησης, δίνουν βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου και Ανδρέας Ανδρέου αντίστοιχα, είχαν χωριστές συναντήσεις με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, στους οποίους εξήγησαν τα αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για πρόσληψη προσωπικού και για σύστημα μηχανογράφησης, και πως αυτά περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό για το 2013.

Σε δηλώσεις

του ύστερα από συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής, ο βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νίκος Κουτσού εξέφρασε στήριξη στα αιτήματα, νοουμένου ότι το επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητες του κράτους στη δύσκολη αυτή περίοδο.

«Ακούσαμε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, διότι είναι ένα μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε και πρέπει να ξεπεράσουμε. Τον εκσυγχρονισμό δηλαδή του κράτους. Εάν το κράτος μας δεν εκσυγχρονιστεί, οποιοσδήποτε θεσμός και αν προσπαθήσει να εκσυγχρονιστεί θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, πρέπει να το καταλάβουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι εποχές που μπορούσε το κράτος να επιβιώσει χωρίς να εκσυγχρονιστεί», είπε ο κ. Κουτσού.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης έδωσε πλήρη στήριξη στα αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

«Θέλουμε να ενισχυθεί με προσωπικό και μηχανισμούς για να λειτουργήσει πλέον πραγματικά ως ένας ελεγκτικός φορέας. Δίνουμε λοιπόν πλήρη στήριξη στο έργο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ζητούμε να ενισχυθεί», είπε.

Εξέφρασε ανησυχία και λύπη για το ότι «για νομικίστικους λόγους» η Επιτροπή αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα πορίσματά έρευνας που διενήργησε για την Τράπεζα Κύπρου και επανέλαβε την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα