Στο 1,9% ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούλιο

16:25 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, συνέχισε να αυξάνεται τον Ιούλιο φτάνοντας στο ψηλότερο επίπεδό του αυτό το χρόνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά επίσημα στοιχεία, την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το βιοτικό επίπεδο αυξήθηκε κατά 1,9% αυτό το μήνα σε δωδεκάμηνη βάση, αυξημένο από 1,8% τον Ιούνιο, αναφέρει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Στατιστικής της χώρας.

Αποδίδει την άνοδο σε μια αύξηση που σημειώνεται κάθε χρόνο στην αρχή των διακοπών του καλοκαιριού που ωθεί το κόστος των προϊόντων όπως το πετρέλαιο

και των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία προς τα πάνω.

Κρατίδια που έχουν πολλούς κατοίκους όπως αυτά του Βόρειου Ρήνου – Βεστφαλίας και της Βαυαρίας κατέγραψαν επίσης μια αξιοσημείωτη αύξηση στις τιμές τροφίμων.

Χρησιμοποιώντας τον εναρμονισμένο δείκτη καταναλωτικών τιμών, το εργαλείο μέτρησης του πληθωρισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το ποσοστό του πληθωρισμού στη Γερμανία τον Ιούλιο καταγράφηκε στο 1,9%.

Σύμφωνα με την Αναλίζα Πιάτζα της εταιρείας Newedge Strategy, τα στοιχεία σηματοδοτούν μια ευχάριστη έκπληξη για ολόκληρη την ευρωζώνη, παρέχοντας στην ΕΚΤ περισσότερο χώρο να ελιχθεί και να αναζωογονήσει την οικονομία που υποφέρει.

«Κάποια μεταβλητότητα μπορεί να επικρατήσει τους επόμενους μήνες αλλά ο πληθωρισμός της ευρωζώνης θα παραμείνει αρκετά πιο κάτω από το 2%, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα τόνωσης (της οικονομίας) αν χρειαστεί», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα