Στο εδώλιο στελέχη της Μαρφίν για το θάνατο εργαζομένων κατά τη διαδήλωση το 2010

17:15 17/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών κάθισαν σήμερα τέσσερα στελέχη της τράπεζας Marfin, που κατηγορούνται ότι φέρουν ευθύνες για το θάνατο τριών εργαζομένων της τράπεζας στο υποκατάστημα της Σταδίου, στις 5 Μάη του 2010 κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά του μνημονίου.

Το υποκατάστημα είχε τυλιχθεί στις φλόγες μετά από τη ρίψη μολότωφ.

Οι Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Εμμανουήλ Βελονάκης, Υπεύθυνος Ασφαλείας του κτιρίου, Άννα Βακαλοπούλου, Διευθύντρια του υποκαταστήματος και Αναστασία Κούκου, Υποδιευθύντρια του ίδιου καταστήματος, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκληματικές βλάβες. Σήμερα, κατέθεσαν οι γονείς και η αδελφή της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της νεαρής εγκύου που βρήκε τραγικό τέλος στο φλεγόμενο υποκατάστημα. Χαρακτήρισαν ελλιπέστατα τα μέτρα ασφαλείας του υποκαταστήματος, σημειώνοντας ότι δεν είχε έξοδο κινδύνου, ούτε μελέτη πυροπροστασίας, με αποτέλεσμα να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε «θάλαμο αερίων».

Επεσήμαναν, επίσης, ότι παρά το γεγονός ότι το υποκατάστημα είχε επανειλημμένως γίνει στόχος επιθέσεων αγνώστων, τα τζάμια δεν ήταν ασφαλείας και δεν αποφασίστηκε να κλείσει την εν λόγω ημέρα, αν και οι περισσότερες τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας είχε αποφασίσει να μην λειτουργήσουν για λόγους ασφαλείας. Η δίκη θα επαναληφθεί στις 29 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα