Στο Λονδίνο η Πραξούλλα Αντωνιάδου για συνάντηση των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων

12:16 8/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Πραξούλλα Αντωνιάδου μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο, μετά από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Nick Clegg και του Προέδρου του κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων Δημοκρατών Sir Graham Watson για να συμμετάσχει σε συζήτηση για το μέλλον της οικονομίας της ΕΕ.

Στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα μεταξύ Πρωθυπουργών, Υπουργών και Επιτρόπων των κρατών μελών

της ΕΕ, οι οποίοι ανήκουν στην πολιτική οικογένεια των Φιλελευθέρων, εκτιμάται ότι θα γίνει μια προσπάθεια επαναπροσέγγισης με την ΕΕ, μετά το βέτο που άσκησε το Λονδίνο στην νέα ευρωπαϊκή συνθήκη το Δεκέμβριο.

Θα συζητηθούν τα διάφορα θέματα προτεραιότητας που αφορούν στο μέλλον της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κ. Αντωνιάδου θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αξίωνε την προστασία του τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Σίτι του Λονδίνου. Το βέτο που άσκησε απομόνωσε τη Βρετανία κι επαινέθηκε από στελέχη των Τόρις, αλλά απογοήτευσε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες του Κλεγκ.

Ο Κλεγκ, ο οποίος είπε στον Κάμερον πως η κίνηση αυτή ”έβλαψε τη Βρετανία”, υποσχέθηκε να ”διπλασιάσει” τις προσπάθειες συνεργασίας με την ΕΕ για να αποφευχθεί η πιθανότητα η χώρα να χάσει κι άλλη επιρροή στις Βρυξέλλες. ”Αυτή [η συνάντηση] είναι σαφώς μέρος” των προσπαθειών του, δήλωσε μια εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της βρετανικής κυβέρνησης.

Τυπικά, η συνάντηση αποτελεί τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος, στο οποίο συμμετέχουν 55 παρατάξεις από όλη την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα