Στο τέλος Ιουνίου οι αποφάσεις ΑΚΕΛ για προεδρικές

12:42 21/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αποφάσεις του ΑΚΕΛ θα ληφθούν περί τα τέλη Ιουνίου σε Παγκύπριο Συνέδριο ή Ειδική Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις του στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ

στην Λευκωσία, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως στο μεταξύ, έχει ξεκινήσει η συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος σε ό,τι αφορά το πλαίσιο στρατηγικής ενόψει των προεδρικών εκλογών, τις προγραμματικές αρχές.

”Ασφαλώς κάποια στιγμή κι αφού προηγηθούν και οι συναντήσεις με άλλα κόμματα, με στόχο συνεργασίες – το πλαίσιο των οποίων έχουμε επίσης περιγράψει – θα συζητηθούν και ονόματα”, σημείωσε.

”Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είμαστε σε διαβούλευση και βεβαίως όπως έχουμε πει πολλές φορές θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη και η δική του άποψη και θέση πλην όμως όλες οι αποφάσεις, όπως συμβαίνει σε ανάλογα ζητήματα, λαμβάνονται μέσα από συλλογική διαβούλευση, προβληματισμό στα συλλογικά όργανα του κόμματος”, πρόσθεσε.

Ο κ. Λουκαΐδης επέκρινε και χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, είπε, επανήλθε δριμύτερος και με χθεσινές δηλώσεις του επισημοποίησε το νέο προσωπείο του ιδίου και του κόμματος του, ενόψει προεδρικών εκλογών.

”Στα πλαίσια των γνωστών μεταλλάξεων και του καιροσκοπισμού που χαρακτηρίζει τον ίδιο και την παράταξη του, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα αποσύρει, αν εκλεγεί, τις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Προτάσεις και θέσεις τις οποίες για μεγάλο διάστημα στήριζε, χωρίς να εκφράζει καμία απολύτως διαφωνία επί τις ουσίας αυτών των προτάσεων”, ανέφερε.

«Έμπλεος αντιφάσεων και σκοπιμοτήτων», ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί ταυτόχρονα να συγκαλύψει και να αποκρύψει τις πραγματικές του θέσεις στο Κυπριακό, είπε ο Λουκαΐδης, «αρκούμενος (ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ) σε στείρα κριτική και διαστρέβλωση των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας».

”Στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να καταλάβουν την εξουσία, ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρος του αφενός επιχειρούν να συναντήσουν την κριτική άλλων κομμάτων στις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αφετέρου αποκρύβουν επιμελώς τη δική τους πολιτική πρόταση στο Κυπριακό, παραπέμποντας σε επιτροπές που θα συγκροτηθούν μετά τις προεδρικές εκλογές και επιτάσσοντας τεχνάσματα όπως ο διορισμός διαπραγματευτή”, πρόσθεσε.

Μετά και την παραδοχή, συνέχισε, ότι ο λαός δεν τον εμπιστεύεται λόγω της στάσης του το 2004, ο κ. Αναστασιάδης είναι εξόφθαλμο ότι επιδιώκει να μετατρέψει την πολιτική του πρόταση στο Κυπριακό σε μνήμα του Αγίου Νεοφύτου.

”Όσα προσωπεία όμως και αν φορέσει προεκλογικά, όσα τεχνάσματα και αν επιστρατεύσει, όσο και αν προσπαθήσει να καμουφλάρει και να συγκαλύψει τις δικές του θέσεις στο Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης θα αποτύχει να ξεγελάσει τον κυπριακό λαό. Το μόνο που θα πετύχει είναι να πείσει ακόμα περισσότερο για την αναξιοπιστία, την ασυνέπεια και τον καιροσκοπισμό του ιδίου και της παράταξης του”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα