Στους δρόμους οι Ελληνες αγρότες σε αναμονή εξελίξεων

16:36 31/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πηγή άρθρου: Στους δρόμους οι Ελληνες αγρότες σε αναμονή εξελίξεων από το onlycy.com.


Για μια ακόμη φορά αγρότες και αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αντιμέτωποι στον κόμβο της Νίκαιας στην Λάρισα, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν, πάλι, και με τα τρακτέρ και με τα πόδια να φτάσουν στην νέα εθνική οδό, κάτι που τελικά πέτυχε μια μικρή ομάδα εξ αυτών η οποία μετά από λίγο επέστρεψε στην παλαιά εθνική οδό όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ.

Η

Πρωτοβουλία για την Ενοποίηση και Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, αντιπροσωπεία της οποίας είχε επαφές με πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, ενημέρωσε τους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους για τα αποτελέσματα των συζητήσεων. Όπως έγινε γνωστό οι αγρότες δίνουν πίστωση χρόνου μέχρις ότου πραγματοποιηθεί και η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τα αιτήματά τους, που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ή η τρικομματική κυβέρνηση προχωρήσει σε κάποια πρωτοβουλία.
Ταυτόχρονα, όμως, διατηρείται και η πίεση στους δρόμους, με ολοένα περισσότερα τρακτέρ να συγκεντρώνονται στα διάφορα προκαθορισμένα σημεία. Οι αγρότες της Βοιωτίας ετοιμάζονταν να κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους στην εθνική οδό στο ύψος του Κάστρου, οι αγρότες της Λάρισας συνεδρίασαν στον Πλατύκαμπο και αποφάσισαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους στο μπλόκο της Νίκαιας, ενώ κινήσεις γίνονται και από αγρότες στην Πελοπόννησο.

Την υποστήριξή του στους αγρότες της Θεσσαλίας εξέφρασε και με την παρουσία του στο μπλόκο της Νίκαιας, ο αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Βαγγέλης Μπούτας, και η ΠΑΣΕΓΕΣ ενώ για δίκαια αιτήματα έκανε λόγο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά από συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γιώργου Τσαμασλή, με το Προεδρείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού.
Για το θέμα συζήτησαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Δ. Σταμάτης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθ. Τσαυτάρης, και ο Υφυπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

The post Στους δρόμους οι Ελληνες αγρότες σε αναμονή εξελίξεων appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα