Στρατηγική απεγκλωβισμού από πολυμερή διάσκεψη, ζητούν οι Οικολόγοι

13:12 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην ανάγκη όπως η ελληνοκυπριακή πλευρά ακολουθήσει μια στρατηγική απεγκλωβισμού από την ”ξεκάθαρη μεθόδευση για σύγκληση πολυμερούς διάσκεψης και επιβολής μιας άδικης και μη βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού πριν από την 1η Ιουλίου”, αναφέρθηκε σε σημερινές της δηλώσεις η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων, Ελένη Χρυσοστόμου.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, η κ. Χρυσοστόμου κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ενόψει των δύο ολοήμερων συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβουλίου στις 15 και 17 Φεβρουαρίου, να αποστείλει στα μέλη του Σώματος το περίγραμμα λύσης το οποίο κατέθεσε στον ΟΗΕ και τις όποιες συγκλίσεις έχουν επιτευχθεί.

Οπως είπε η κ. Χρυσοστόμου, ”αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιθυμεί ειλικρινά οι επόμενες συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα προς όφελος του τόπου, αν επιθυμεί τη συνεργασία με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και τη συναίνεση, θα πρέπει να τηρήσει άμεσα τη δέσμευση του και να αποστείλει σήμερα κιόλας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου το περίγραμμα λύσης το οποίο κατέθεσε στον ΟΗΕ και τις όποιες συγκλίσεις έχουν επιτευχθεί”.

”Τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου”, πρόσθεσε, ”πρέπει να γνωρίζουν για να μπορέσουν να καταθέσουν μελετημένα τις προτάσεις τους με στόχο κατά την άποψη μας την αλλαγή στρατηγικής και υιοθέτηση πολυεπίπεδης τακτικής αποφυγής που να επιτρέπει να ελπίζουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού”.

Χαρακτηρίζοντας ”δυσάρεστες” τις εξελίξεις στο Greentree 2, η κ. Χρυσοστόμου πρόσθεσε πως ”αυτήν τη στιγμή τα Ηνωμένα Εθνη εκτός από τη μεθόδευση σύγκλησης πολυμερούς διάσκεψης πιστεύουν ότι, με τη βοήθεια τους, υπάρχουν δυνατότητες για συμφωνία στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας ενώ την ίδια στιγμή η πλειοψηφία πολιτικής ηγεσίας και λαού διαφωνούν με την εκ περιτροπής και καλούν τον Πρόεδρο Χριστόφια να την αποσύρει”.

”Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αφουγκραστεί τις απόψεις και αγωνίες της πλειοψηφίας του κυπριακού λαού και να αποσύρει την πρόταση του για εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη και διασταυρούμενη ψήφο”, κατέληξε στις δηλώσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα