Στριμωγμένος από το κόμμα του ο Ντέιβιντ Κάμερον

17:45 20/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εντείνεται ασφυκτικά η πίεση επί του Βρετανού πρωθυπουργού και αρχηγού των Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον από στελέχη του κόμματός του επί μιας σειράς θεμάτων, με αποτέλεσμα σχολιαστές να κάνουν πια λόγο για ενδεχόμενη αμφισβήτηση της ηγεσίας του.

Εντός της Δευτέρας ο κ. Κάμερον αναμένεται να τεθεί αντιμέτωπος με μία ακόμα εσωκομματική ανταρσία, καθώς σχεδόν οι μισοί βουλευτές του αντιτίθενται στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων.

Την Κυριακή 34 νυν και πρώην επικεφαλής τοπικών οργανώσεων των Τόρις επέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας στην

Ντάουνινγκ Στριτ, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο είναι «λανθασμένο, αντι-συντηρητικό, διχαστικό και κοστίζει ψήφους». Πάντως τη στήριξή τους στην πρόταση της κυβέρνησης έχουν εκφράσει ακτιβιστές των Συντηρητικών, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες της συγκυβέρνησης και οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τον Ντέιβιντ Κάμερον αποδεικνύεται το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας. Μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις βετεράνων στελεχών των Συντηρητικών υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρδος Χάου, που πιστώνεται ή χρεώνεται την πτώση της Μάργκαρετ Θάτσερ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χάνει τον έλεγχο του κόμματος αναφορικά με την Ευρώπη. Μέσω της εφημερίδας Observer προειδοποίησε για τις σοβαρές επιπτώσεις της εξόδου από την ΕΕ, καλώντας τον πρωθυπουργό να μην «τρέχει φοβισμένος» υπό την πίεση ευρωσκεπτικιστών βουλευτών του. «Ο πρωθυπουργός έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και μοιάζει να χάνει τον έλεγχο», σχολίασε ο Λόρδος Χάου αναφερόμενος στην πρόθεση του πρωθυπουργού να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση Λονδίνου-Βρυξελλών.

Κατά της εξόδου της χώρας από την ΕΕ προειδοποιούν επίσης με κοινή επιστολή που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Independent 19 κορυφαίοι Βρετανοί επιχειρηματίες, επικεφαλής εταιρειών όπως η BT, η Shell, η Lloyds, η Deloitte, η Centrica και η Virgin. Οι επιχειρηματίες συμφωνούν πάντως με την ανάγκη αλλαγής του τρόπου λειτουργίας της ΕΕ.

Εν τω μεταξύ, μέλη του κόμματος και ακτιβιστές φέρονται να αυτομολούν με αυξανόμενο ρυθμό προς το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ που καραδοκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα