Στροφή Ατούν προς υποστήριξη υποψηφιότητας Κιουτσιούκ

12:08 8/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον Ιρσέν Κιουτσιούκ θα υποστηρίξει στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) στις 21 Οκτωβρίου ο λεγόμενος υπουργός οικονομικών και ενέργειας στα κατεχόμενα, Σουνάτ Ατούν, ο οποίος μέχρι πρότινος στήριζε την υποψηφιότητα Αχμέτ Κασίφ.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη χθες υποστήριξε πως επειδή ο κ. Κιουτσιούκ στήριξε τόσο τον ίδιο όσο και το οικονομικό πρόγραμμα του ψευδοκράτους που καταρτίζεται τώρα με την Τουρκία, γι’ αυτό και ίδιος, ευχαριστώντας τον Ιρσέν Κιουτσιούκ, ανακοίνωσε ότι

θα τον στηρίξει στο συνέδριο της 21ης Οκτωβρίου. Εξέφρασε δε το σεβασμό και τη στήριξή του και στον Ντερβίς Ερογλου, του οποίου θεωρείτο «πολιτικό παιδί».

Για τον ίδιο, είπε, είναι βασικό θέμα το μέλλον του ΚΕΕ, ενώ εξήρε τη σημασία του οικονομικού προγράμματος που καταρτίζεται τώρα για το μέλλον του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι για πρώτη φορά στα κατεχόμενα θα υπάρξει ένα τέτοιο πρόγραμμα, που προϋπόθεσή του είναι η σταθερότητα.
Στη δημοσιογραφική διάσκεψη παρών ήταν και ο «πρωθυπουργός», Ιρσέν Κιουτσιούκ ο οποίος αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του οικονομικού προγράμματος για την οικονομία της «χώρας». Συνεχίζουν, πρόσθεσε, τις εργασίες για να έρθουν καλύτερες ημέρες χωρίς να χαλάσει η οικονομική σταθερότητα, λέγοντας ότι και οι Τούρκοι αρμόδιοι με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή στην Τουρκία για το οικονομικό αυτό πρόγραμμα τού έχουν δηλώσει πως το βρίσκουν επιτυχημένο.

Απαντώντας σε σχόλια εναντίον του, είπε πως η προετοιμασία για το εκλογικό συνέδριο δεν έχει υπερκεράσει τις εργασίες της «κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι το 2014 το ΚΕΕ θα είναι και πάλι στην «εξουσία» και μετά το εκλογικό συνέδριο, το κόμμα του θα συνεχίσει σαν «μια γροθιά». Ευχαρίστησε τον Ατούν για τη στήριξη στο πρόσωπό του.
Στο μεταξύ, ο Ιρσέν Κιουτσιούκ θα μεταβεί στις 12 Οκτωβρίου στην Αγκυρα, επικεφαλής τ/κ αντιπροσωπείας, για το οικονομικό πρόγραμμα 2013 – 2015. Ο λεγόμενος πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως το πρόγραμμα ετοιμάστηκε με τη συνεργασία 160 κοινωνικών εταίρων, κάτι που απορρίπτουν οι συντεχνίες και τα οργανωμένα σύνολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα