Σύγκληση σύσκεψης για την οικονομία ζητά το ΕΥΡΩΚΟ

14:43 11/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΕΥΡΩΚΟ με ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου Μιχάλη Γιωργάλλα ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την σύγκληση ευρείας σύσκεψης των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση στην οικονομία και να συμφωνηθούν ενέργειες που θα την θωρακίζουν από τις όποιες αρνητικές εξελίξεις.

”Η οικονομία χρειάζεται ένα σύμφωνο συναίνεσης με δράσεις και μέτρα για τη θωράκιση της, το οποίο όλοι θα σεβαστούν και θα υλοποιήσουν”, αναφέρει ο κ. Γιωργάλλας, προσθέτοντας

ότι ”το σύμφωνο συναίνεσης θα καταστήσει την Κύπρο φερέγγυα ως προς την πρόθεση για μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, θα δημιουργήσουν πρωτογενές πλεόνασμα, θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και υποδομές.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο του ΕΥΡΩΚΟ, ”οι κυβερνώντες με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές είναι απρόθυμοι να λάβουν μέτρα φοβούμενοι το πολιτικό κόστος”.

Με αφορμή εξάλλου τις χθεσινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ο κ. Γιωργάλλας διερωτάται ”ποιους πολίτες έχουν (οι κυβερνώντες)στο μυαλό τους καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικά οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να συνεισφέρουν άλλο”.

”Επομένως η κυβέρνηση θα είναι καλό να αφήσει στην άκρη τους ευσεβείς πόθους και να αναλάβει τις ευθύνες της και εμείς δηλώνουμε ξανά ότι θα στηρίξουμε την όποια προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών αρκεί αυτή να είναι σοβαρή και να φέρνει αποτελέσματα για την οικονομία”, κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα