ΣΥΚΑΛΑ: Η προσπάθεια διαχωρισμού σε καταθέτες και ταμεία είναι απαράδεκτη

21:38 1/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη λύπη του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) για τα τελευταία σχόλια που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το κατά πόσον “οι καταθέτες” έχουν ευεργετηθεί από το κούρεμα των Ταμείων Πρόνοιας.

“Η προσπάθεια διαχωρισμού των ομάδων πληγέντων σε καταθέτες και ταμεία, σε τραπεζικούς υπαλλήλους και άλλους”, δηλώνει ο ΣΥΚΑΛΑ, με σημερινή του ανακοίνωση, “είναι απαράδεκτη, αποπροσανατολιστική

και δυναμιτίζει τις προσπάθειες όλων των πληγέντων να επανακτήσουν τα χαμένα τους δικαιώματα”.

Ο ΣΥΚΑΛΑ επιδιώκει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “την επαναφορά στην νομιμότητα για όλους”, διότι, “στο κάτω – κάτω, η πατρίδα ανήκει σε όλους και η οικονομία επηρεάζει (πρέπει να επηρεάζει) όλους”.

“Η ωμή πραγματικότητα είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε γίνει θύματα μιας πρωτοφανούς κατάργησης της νομιμότητας στον τόπο μας”, συνεχίζει ο ΣΥΚΑΛΑ, προσθέτοντας πως “καταθέτες, ταμεία πρόνοιας, εταιρείες, τραπεζικοί υπάλληλοι και άλλοι είναι όλοι θύματα της ίδιας αλόγιστης συμπεριφοράς και της πρωτοφανούς αδυναμίας των θεσμών να αντιδράσουν και να προστατέψουν τον πολίτη”.

“Πολύ σύντομα η κατάργηση της νομιμότητας θα κτυπήσει την πόρτα και άλλων πολλών συμπολιτών μας, όπως των δανειοληπτών, συνταξιούχων και άλλων εργαζομένων”, δηλώνει ο Σύνδεσμος Καταθετών.

Ο ΣΥΚΑΛΑ κρίνει ότι “ο μόνος τρόπος να επανακτήσουμε τα χαμένα είναι κατ’ αρχήν να αντιταχθούμε σε αυτήν την παρανομία. Όχι μόνον λεκτικά, αλλά και με πράξεις, ακόμα και την στιγμή που καλούμαστε να κρίνουμε και να εκφράσουμε τις απόψεις μας για τα δικά μας συμφέροντα”.

“Η κατ’ εξαίρεση επιδίωξη των ιδιωτικών συμφερόντων του καθενός από εμάς ή της κάθε ομάδας του πληθυσμού”, προσθέτει, “δεν θα δώσει λύσεις ούτε στην ληστεία που έγινε στους καταθέτες αλλά ούτε και σε αυτά που έπονται για τους συμπολίτες μας”.

“Αυτή είναι η ώρα που όλοι μας πρέπει να συστρατευτούμε για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας”, δηλώνει ο ΣΥΚΑΛΑ, καλώντας όλους να ενώσουν τις φωνές και τις ενέργειές τους, “κατ’ αρχήν για να σταματήσει αυτή η παρανομία και να επικρατήσει κράτος δικαίου, ισοπολιτείας και δίκαιης κατανομής βαρών, έννοιες που τελευταία στη Κύπρο έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα