Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της Γουόλ Στριτ στην Καλιφόρνια

15:05 29/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Αστυνομικοί συνέλαβαν πάνω από 60 διαδηλωτές εναντίον της ”απληστίας της Γουόλ Στριτ” στο Σαν Ντιέγκο χθες, στην διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσής τους από έναν καταυλισμό, ανέφεραν οι αρχές.

Αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές σε μια πλατεία

στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει έναν καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες, και άλλους 11 σε ένα κοντινό πάρκο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβιντ Στάφορντ.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σε περίπου 45′ και σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά από μια παρόμοια στην πόλη Οκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στη διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής, ο Σκοτ Ολσεν, πρώην Πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε ”πολυάριθμες καταγγελίες” περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών κ.λπ., στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Οι κινητοποιήσεις των ”αγανακτισμένων” εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη, όπου χθες η Αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι αποτελούσαν ”κίνδυνο για την ασφάλεια”, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα