Συλλήψεων συνέχεια για κατοχή κροτίδων

12:46 13/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνολικά 375 κροτίδες και ένα κυλινδρικό πυροτέχνημα τουρκικής προέλευσης και ένα σπρέι που εκτοξεύει επιβλαβή αέρια εντόπισε και παρέλαβε χθες η Αστυνομία από υποστατικά στην πόλη και την επαρχία της Λάρνακας. Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε άτομα ηλικίας από 17 μέχρι 19 χρόνων.

Με δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου «χθες από τις τρεις το απόγευμα μέχρι τις επτά το βράδυ μέλη του ΤΑΕ,

ΟΠΕ και αστυνομικών σταθμών υπαίθρου διενήργησαν έρευνες σχετικά με τον εντοπισμό κροτίδων σε διάφορες περιοχές της Λάρνακας και στην επαρχία. Συνολικά διεξήχθηκαν, δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων έρευνας, πέντε έρευνες. Από τις έρευνες έχουν εντοπιστεί και παραληφθεί ως τεκμήριο 375 κροτίδες τουρκικής προέλευσης, ένα σπρέι που εκτοξεύει επιβλαβή αέρια και ένα κυλινδρικό πυροτέχνημα επίσης τουρκικής προέλευσης».

Πρόσθεσε ότι έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα ηλικίας από 17 – 19 ετών οι οποίοι οδηγήθηκαν στους Αστυνομικούς σταθμούς και το ΤΑΕ Λάρνακας, όπου αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα ο κ. Ανδρέου απηύθυνε «μήνυμα σε όλους, ιδιαίτερα στους ανήλικους να μείνουν μακριά από αυτή την επικίνδυνη συνήθεια, τις κροτίδες, που αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα για οποιονδήποτε τις χρησιμοποιεί. Είναι κρίμα από μια στιγμιαία επιπολαιότητα να κινδυνεύσουν ζωές ιδιαίτερα ανήλικα άτομα».

Ταυτόχρονα κάλεσε τους γονείς «να ασκούν περισσότερο έλεγχο στα παιδιά τους, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες και οτιδήποτε έρθει στην αντίληψή τους να ειδοποιούν την αστυνομία άμεσα».

Αναφορικά με τις λαμπρατζιές ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λάρνακας είπε ότι «οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα ενταθούν σήμερα και αύριο για να αποτραπεί οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός, ιδιαίτερα με τη χρήση επικίνδυνων αντικειμένων που πιθανόν να χρησιμοποιηθεί στις λαμπρατζιές. Η Αστυνομία συνεργάζεται στενά με τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα Δημαρχεία για αποτροπή οποιονδήποτε ενδεχομένων» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα