Συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας υπέγραψαν Κύπρος – Ουκρανία

19:04 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας υπέγραψαν σήμερα Κύπρος και Ουκρανία στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Ουκρανού Προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς στην Κύπρο.

Η Συμφωνία υπεγράφη μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών σε ειδική τελετή στο Προεδρικό μετά από συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας με τον Ουκρανό ομόλογό του, ενώ παράλληλα υπεγράφησαν άλλες επτά Συμφωνίες και Μνημόνια Συναντίληψης μεταξύ

των δύο χωρών στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, της δημόσιας υγείας, των αεροπορικών υπηρεσιών, της γεωργίας, της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, της προώθησης επενδύσεων και της έρευνας.

Μιλώντας μετά την υπογραφή των συμφωνιών, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ικανοποίησή του «ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την υπογραφή της Σύμβασης για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας». Αποτελεί, είπε, «υλοποίηση της πολιτικής δέσμευσης που είχαμε αναλάβει από κοινού με τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς πέρσι στο Κίεβο». Την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι το θεσμικό αυτό πλαίσιο που δημιουργούμε θα αξιοποιηθεί κατάλληλα».

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο οποίος μιλούσε μέσω διερμηνέα, αναφέρθηκε στην ανάληψη από την Ουκρανία της Προεδρίας του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στο γεγονός ότι μια από προτεραιότητες της Προεδρίας θα είναι η συμβολή του Οργανισμού στο θέμα των παγωμένων συγκρούσεων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ουκρανία είναι υπέρ μιας δίκαιας και ολοκληρωμένης λύσης στο Κυπριακό, βασισμένη στις αρχές του διεθνούς δικαίου και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα