Συμφωνία επί των αλιευτικών δυνατοτήτων στο AGRIFISH μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις

16:30 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Μετά από πολλές ώρες δύσκολων διαπραγματεύσεων που διήρκεσαν όλο το βράδυ, το Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας υπό την Κυπριακή Προεδρία κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία στο θέμα των αλιευτικών δυνατοτήτων για το 2013.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου, ο κ. Αλετράρης αναφέρθηκε και στην επίτευξη μερικής γενικής προσέγγισης στην πρόταση κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και την έγκαιρη υιοθέτηση των προτάσεων κανονισμών για τις αλιευτικές ποσοστώσεις των ευρωπαϊκών σκαφών στα εσωτερικά και εξωτερικά ύδατα της Ενωσης, τονίζοντας ότι οι

στόχοι που τέθηκαν από την Κυπριακή Προεδρία «επιτεύχθηκαν πλήρως».
Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη κατέληξε σε πολιτική συμφωνία για τις αλιευτικές δυνατότητες των σκαφών της ΕΕ για ορισμένα αποθέματα ιχθύων εσωτερικών υδάτων, στον Ατλαντικό και τη Βόρεια θάλασσα, τα διεθνή ύδατα τα οποία είναι υπό την διαχείριση Περιφερειακών Οργανώσεων Διαχείρισης Αλιείας καθώς και στον Εύξεινο Πόντο, για το 2013.

Το Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, την πολιτική συμφωνία αναφορικά με την πρόταση της Προεδρίας για το πολυετές σχέδιο του γάδου που συνδέεται άμεσα με τις εσωτερικές ποσοστώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα