Συμμαχία πολιτών:Ποινικοί Ανακριτές για την οικονομική τραγωδία

16:26 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κατά πλειοψηφία απόφαση της Ερευνητικής Επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο να εξετάσει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο τραπεζικό σύστημα και στην Κυπριακή οικονομία, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά, ηθικά και νομικά κωλύματα ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας.

Δεδομένου του μείζονος προβλήματος που δημιουργήθηκε με την απόφαση της Επιτροπής να μην εξετάσει ουσιώδεις πτυχές της οικονομικής τραγωδίας και λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτή η απόφαση επιτείνει τις ανησυχίες των πολιτών, καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην αλλαγή της διαδικασίας και να διορίσει

άμεσα Ποινικούς Ανακριτές. Μόνο κατά αυτό τον τρόπο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε στο διάγγελμα του.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Πρόεδρος είχε καλέσει τα τότε μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής να εξετάσουν «κατά προτεραιότητα με αυξημένη αυστηρότητα τα όσα αμέσως ή εμμέσως του αποδίδονται και να μην περιοριστούν στους εξ αγχιστείας συγγενείς του, αλλά να επεκτείνουν την έρευνά τους και στις συναλλαγές του δικηγορικού γραφείου, του οποίου μέχρι πρότινος ήταν συνέταιρος».

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να παρακολουθεί το πρόβλημα που προέκυψε με την Ερευνητική Επιτροπή ως απαθής θεατής και να ανταποκριθεί με αξιοπιστία προς τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε.

Keywords
Τυχαία Θέματα