Συναντίληψη, συναίνεση και σύμπνοια το δίδαγμα του 1974, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

15:34 1/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανάγκη κοινής δράσης, ώστε να αποτραπούν οι κίνδυνοι και να δημιουργηθούν ρεαλιστικές προϋποθέσεις για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και αξιώσεις του λαού και θα διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού, επεσήμανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε ομιλία στην κηδεία του ήρωα Ανδρέα Κουρουφέξη, ενός διμοιρίτη του 26 ΤΠ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην περιοχή της Χαλεύκας τον Αύγουστο του 1974 και τα οστά του

οποίου ανακαλύφθηκαν στον Κορνόκηπο το 2008, ο κ. Νικολάου τόνισε πως η Πολιτεία πρέπει να υποσχεθεί ότι “θα μείνουμε μακριά από την όποια αχρείαστη προσπάθεια πόλωσης και αναμόχλευσης των διχαστικών παθών περασμένων δεκαετιών και ότι θα εργαστούμε για εθνική συναντίληψη, συναίνεση και συνεννόηση”.

“Αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο ιστορικό δίδαγμα από την τραγωδία του ’74 και την περίοδο που προηγήθηκε. Αυτή είναι και η μεγάλη δική μας ευθύνη σήμερα”, υπογράμμισε ο κ. Νικολάου.

Όπως είπε, “τώρα επιβάλλεται η κοινή αντίληψη και η κοινή δράση, ώστε να αποτρέψουμε τους κινδύνους και να δημιουργήσουμε ρεαλιστικές προϋποθέσεις για την επίτευξη, όχι της όποιας λύσης, αλλά μιας λύσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και αξιώσεις του λαού μας και θα διασφαλίζει το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού”.

“Έτσι πιστεύουμε πως με πράξεις τιμούμε τη μνήμη της θυσίας του Ανδρέα Κουρουφέξη, αλλά και όλων των άλλων ηρωικών νεκρών των εθνικών μας αγώνων”, είπε.

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως “όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα στρώματα λήθης κι αν επικαθήσουν στο μυαλό μας, δεν είναι ικανά να ξεριζώσουν από την ατομική και συλλογική εθνική μας μνήμη, τέτοιες πράξεις γενναιοφροσύνης που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί να χωρέσει. Πράξεις αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, που ξεπερνούν κατά πολύ τα γήινα και ανθρώπινα μέτρα και προσλαμβάνουν χαρακτήρα θρυλικό”.

Keywords
Τυχαία Θέματα