Συνάντηση Χριστόφια με την Πρωθυπουργό της Δανίας

21:41 11/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρινγκ Σμιτ είχε την Τετάρτη στην Κοπεγχάγη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, βρίσκεται στη Δανία κατόπιν πρόσκληση της Δανής Πρωθυπουργού για να παραστεί μαζί με τους αρχηγούς κρατών και Κυβερνήσεων του «Τρίο» της ΕΕ, στην επίσημη τελετή έναρξης της δανέζικης Προεδρίας της ΕΕ.

Σύμφωνα με επίσημη

ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με τη Δανή Πρωθυπουργό, “η οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα“, διαπιστώθηκαν οι κοινοί στόχοι της δανικής και της κυπριακής προεδρίας για μια καλύτερη Ευρώπη, η οποία και μέσα από την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αλλά και μέσα από δράσεις κοινωνικής συνοχής θα επιστρέψει στην ανάπτυξη και θα δείξει περισσότερη προσοχή στον άνθρωπο-πολίτη της ΕΕ.

Η Δανή Πρωθυπουργός αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να επισκεφθεί την Κύπρο στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της συνεργασίας και του συντονισμού των Προεδριών Δανίας και Κύπρου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Προέδρου Χριστόφια με την Δανή Πρωθυπουργό ήταν η συνεργασία των χωρών τους στο πλαίσιο του «Τρίο», η οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας ΚύπρουΔανίας στο πλαίσιο της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέστη στην επίσημη τελετή έναρξης της δανέζικης Προεδρίας, στην οποία παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Τετάρτη , τελικά δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω περιορισμένου χρόνου τόσο του Προέδρου Χριστόφια όσο και του Πρωθυπουργού της Πολωνίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο την Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα