Συνάντηση ΓΓ του ΑΚΕΛ με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού

16:42 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πρόθεση του κόμματός του εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, να συμβάλει στο να εξετασθούν με κατανόηση τα προβλήματα που ετέθησαν σήμερα υπ` όψη του από αντιπροσωπεία της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ), σε μιαν προσπάθεια αυτά να επιλυθούν, δίχως να γίνεται κατάχρηση των οποιωνδήποτε δικαιωμάτων και βάσει της σχετικής Συμβάσεως η οποία έχει υπογραφεί.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού, μετά τη συνάντηση που είχε, στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ,

στη Λευκωσία, με αντιπροσωπεία της ΕΜΕΛ υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιώργο Κυριάκου, ζήτησε από την Εταιρεία να του αποστείλει έγγραφο με τα πιο σημαντικά από τα ζητήματα που τους απασχολούν.

“Εχω δεσμευθεί”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, “ότι θα αναλάβω πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, σε μιαν προσπάθεια να συμβάλουμε στην προώθηση και επίλυση αυτών των προβλημάτων”.

Εκ μέρους της ΕΜΕΛ, ο κ. Κυριάκου εξέφρασε “ικανοποίηση και ευχαριστίες προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη συνάντηση, η οποία”, όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, “ήταν μεστή, περιεκτική και παραγωγική”.

“Είχαμε σήμερα”, είπε ο κ. Κυπριανού, “συνάντηση με την Εταιρεία Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, κατά τη διάρκεια της οποίας μου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσω από τους ιδίους για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν”.

“Θα επαναλάβω”, συνέχισε, “τη θέση αρχής, την οποία ως ΑΚΕΛ έχουμε διατυπώσει κατ` επανάληψη, ότι η δημιουργία αυτού του συστήματος από την Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια συνιστά ένα σημαντικό βήμα μπροστά στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κυκλοφοριακών προβλημάτων του τόπου και το θεωρούμε ως ένα σημαντικό επίτευγμα”.

“Η έκκληση, λοιπόν, που απευθύνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, προς το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, προς τους λειτουργούς του Υπουργείου και προς τις ίδιες τις εταιρείες”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “είναι να δούμε πως συνεργαζόμαστε όλοι, για να βοηθήσουμε το σύστημα αυτό να ξεπεράσει τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στα πρώτα στάδια υλοποίησής του, έτσι ώστε να καταστεί ισχυρό και να εξυπηρετήσει το ρόλο και το λόγο για τους οποίους έχει δημιουργηθεί, δηλαδή να διευκολύνει τους ανθρώπους που θέλουν να μετακινηθούν, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες”.

“Ακουσα με πολύ μεγάλη ικανοποίηση”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, “ότι άρχισε να αποδίδει το σύστημα, υπάρχουν ωστόσο προβλήματα και μου έχει λεχθεί ότι αυτά τα προβλήματα αντιμετωπίζουν και η ΕΜΕΛ και άλλες αντίστοιχες εταιρείες”.

“Αυτά τα προβλήματα”, πρόσθεσε, “πρέπει να τα ιδούμε με κατανόηση και σε μιαν προσπάθεια να επιλυθούν, δίχως να γίνεται κατάχρηση των οποιωνδήποτε δικαιωμάτων και πάνω στη σωστή βάση της Σύμβασης η οποία έχει υπογραφεί”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΜΕΛ δήλωσε ότι ο κ. Κυπριανού άκουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τις τοποθετήσεις τους, “οι οποίες εδράζονταν σε τρεις πυλώνες”.

“Ο πρώτος πυλώνας”, είπε ο κ. Κυριάκου, “είναι ότι η επιβατική κίνηση στη Λεμεσό, κατά τα τελευταία δύο έτη, έχει υπερ-

Keywords
Τυχαία Θέματα