Συνάντηση Τρόικας το πρωί της Τετάρτης με ΥΠΟΙΚ και Διοικητή ΚΤ

20:27 16/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη θα έχει στις 9.00 το πρωί της Τετάρτης στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το κλιμάκιο της Τρόικας, το οποίο βρίσκεται στην Κύπρο.

Στόχος της καθόδου στην Κύπρο

του κλιμακίου της Τρόικας είναι να προβεί στην πρώτη αξιολόγηση της πορείας εφαρμογής του μνημονίου, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης του δανείου, συνολικού ποσού 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα λάβει η Κύπρος από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Στη συνάντηση του Υπουργείου Οικονομικών θα συμμετέχουν οι επικεφαλής της Τρόικας, Μάρτεν Φέρβεϊ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ισαμπέλ φον Κέπεν Μέρτες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το κλιμάκιο της Τρόικας θα μεταβεί στην Κεντρική Τράπεζα για να εξετάσει θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Στα θέματα που θα εξεταστούν θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης, η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζα που διενεργεί η KPMG Λονδίνου, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας που καταρτίζει ο οίκος Mckinseey και ο τελικός ισολογισμός της Τράπεζας Κύπρου.

Η πρώτη δόση του δανείου, ύψους τριών δισεκατομμυρίων, από το συνολικό ποσό 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, δόθηκε τμηματικά στην Κύπρο με την πρώτη εκταμίευση της δόσης, ύψους δύο δισ. ευρώ, να πραγματοποιείται στις 13 Μαΐου και τη δεύτερη, ύψους ενός δισ. ευρώ, στις 26 Ιουνίου.

Η Κύπρος θα λάβει οικονομική στήριξη μέχρι 9 δισ. ευρώ στη διάρκεια των τριών επόμενων ετών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και ένα δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα