Συνέχια στη δίκη για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή

16:42 9/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Θωμά Ευθύμιου, επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Αντρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής επικεντρώθηκε στις έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τις αναφορές του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου στη θεληματική του κατάθεση.

Με διάφορες ερωτήσεις και υποβολές στον

μάρτυρα κατηγορίας, η υπεράσπιση επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία της μαρτυρίας του Φάνου Χατζηγεωργίου.

Σε ερώτηση της υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου, γιατί η Αστυνομία δεν ερεύνησε σε έκταση την αναφορά του Φάνου Χατζηγεωργίου για το αρχικό σχέδιο διαφυγής, ο μάρτυρας απάντησε ότι με βάση το χρονικό των γεγονότων, όπως διαδραματίστηκαν, το αρχικό σχέδιο διαφυγής δεν είχε καμία σημασία για την Αστυνομία.

«Το λάθος», ανέφερε ο μάρτυρας κατηγορίας, «έγινε όταν οι δράστες άλλαξαν το αρχικό σχέδιο διαφυγής, που προνοούσε κατάληξη στο διαμέρισμα του Φάνου και φόρτωση της μοτοσικλέτας στο βαν του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος».

Οπως ανέφερε, από τη στιγμή που οι δράστες άλλαξαν το σχέδιο και μετέβηκαν στην Περιστερώνα, αναγκαστικά ενέπλεξαν στην υπόθεση και άλλα πρόσωπα.

Επικαλούμενος την εμπειρία του, ο κ. Ευθυμίου ανέφερε πως αυτός που έχει σκοπό να διαπράξει έγκλημα δεν εμπλέκει στην πορεία και άλλα πρόσωπα.

Σε υποβολή της υπεράσπισης ότι η θεωρία που ανέπτυξε στην Αστυνομία ο Φάνος Χατζηγεωργίου για το αρχικό σχέδιο διαφυγής, αντιστρατεύεται την κοινή λογική, διότι θα μπορούσαν, όταν φόρτωναν τη μοτοσικλέτα έξω από το διαμέρισμα του να τους έβλεπαν κάποιοι, ο μάρτυρας απάντησε ότι ήταν χειμώνας και στο μυαλό των γειτόνων του Φάνου σίγουρα δεν υπήρχε η σκέψη ότι συνιστά ύποπτη κίνηση το φόρτωμα μίας μοτοσικλέτας από δύο πρόσωπα.

Πρόσθεσε, επίσης, πως οι γείτονες δεν θα μπορούσαν επίσης να σκεφτούν ότι τα πρόσωπα αυτά λίγη ώρα πριν θα είχαν εμπλακεί σε εγκληματική ενέργεια.

Συνέχισε λέγοντας πως «συγκεκριμένα, από τις 20:45 που διαπράχθηκε το έγκλημα, οι δράστες θα μπορούσαν να βρίσκονται στο σπίτι του Φάνου σε πέντε λεπτά, να φόρτωναν τη μοτοσικλέτα στο βαν του Ξενοφώντος και να έβλεπαν τηλεόραση, δημιουργώντας το τέλειο άλλοθι».

Ωστόσο, σημείωσε πως οι δράστες «επέλεξαν να αλλάξουν το σχέδιο διαφυγής, να εμπλέξουν άλλους, να μεταβούν στην Περιστερώνα και εκεί έγινε το λάθος».

Σε ερώτηση από την υπεράσπιση εάν η ανακριτική ομάδα διερωτήθηκε αν όντως έγινε ποτέ η συμφωνία περί καταβολής ποσού της τάξης των 50 χιλιάδων ευρώ από τους κατηγορούμενους 2 και 3 και προσφορά μόνιμης εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα» με αμοιβή τριών χιλιάδων ευρώ στους δράστες, ο κ. Ευθυμίου είπε πως το συγκεκριμένο ποσό θα καταβαλλόταν μετά τη διάπραξη του εγκλήματος.

«Κανένας δεν ανέμενε ότι από το ίδιο βράδυ ότι ο Αν

Keywords
Τυχαία Θέματα