Συνεχής η στήριξη της Ελβετίας στην κυριαρχία της ΚΔ, διαβεβαιώνει η πρέσβειρα της χώρας

12:37 21/7/2013 - Πηγή: OnlyCY


Τη συνεχή υποστήριξη της Ελβετίας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαίωσε η πρέσβειρα της Ελβετικής Συνομοσπονδίας Gabriela Nutzi Sulpizio σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο κ. Φωτίου αναφερόμενος στο Κυπριακό είπε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση αρχών και τη στήριξη που η Ελβετία προσφέρει στην Κύπρο

όσον αφορά το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας για τις έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Υπουργός τόνισε ότι αυτές εμπίπτουν εντός των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου, περιλαμβανομένης της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας. Πρόσθεσε ότι δικαίωμα και υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση αυτού του πλούτου προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε εξάλλου την πρέσβειρα για την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη» και ζήτησε τη στήριξή της χώρας της στην προσπάθεια αυτή της Κυβέρνησης.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις αναφορικά με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ και ειδικότερα στην Κύπρο και τα μέτρα που προωθούνται για αντιμετώπισή της.

Ο Υπουργός Άμυνας και η πρέσβειρα της Ελβετίας επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πολιτική βούληση όπως εργαστούν εντατικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δυο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα