Συνεχής και επίμονη η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, τόνισε ο Υπ. Γεωργίας

17:43 5/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης δήλωσε την Παρασκευή πως «είναι γεγονός ότι ο τομέας της γεωργίας στον τόπο μας αντιμετωπίζει αρκετά διαρθρωτικά προβλήματα αλλά η προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι συνεχής και επίμονη».

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΕΚΑ «Παράδοση – Περιβάλλον – Άνθρωπος», στην Τεμβριά ο κ. Αλετράρης είπε ότι «αναγνωρίζοντας τη σημασία της υπαίθρου και τον πολύπλευρο ρόλο του αγρότη κατοίκου της, το Υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει ως ένα από τους κεντρικούς στόχους της αγροτικής ανάπτυξης, τη διατήρηση και αναζωογόνηση της υπαίθρου».

Στους κεντρικούς στόχους, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, περιλαμβάνεται και «η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της αγροτικής οικογένειας καθώς και η διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας μέσω της οποίας θα ενισχυθεί το εισόδημα του αγροτικού κόσμου».

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «οι στόχοι μας συγκεκριμενοποιούνται στα διάφορα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013, που ήδη εφαρμόζονται ενώ μέτρα με τον ίδιο στόχο θα περιλαμβάνονται και στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020».

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «υπάρχει η ανάγκη για εφαρμογή νέων προσεγγίσεων και αντιλήψεων για τη γεωργία και τον τρόπο άσκησης της ώστε αυτή να ενισχυθεί, να αναπτυχθεί και, κατά συνέπεια, να γίνει πιο ανταγωνιστική».

Καταλήγοντας σημείωσε ότι «προς αυτήν την κατεύθυνση, είναι απαραίτητος ο ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα με τις αγροτικές μας οργανώσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα