Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή

17:52 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με την αντεξέταση του μάρτυρα κατηγορίας Θωμά Ευθυμίου, επικεφαλή των ανακριτών της υπόθεσης της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου το συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Αντη Χατζηκωστή, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία.

Με διάφορες ερωτήσεις και υποβολές, ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου επιχείρησε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία του στον μάρτυρα κατηγορίας, λέγοντας πως δυστυχώς δεν λέει την αλήθεια σε πολλά σημεία της αντεξετάσεως.

Σε

υποβολή του κ. Γεωργίου αναφορικά με το θέμα της αγοράς των μετοχών στο «Σίγμα» από την οικογένεια Κρασοπούλη, είπε πως η συγκεκριμένη αγορά έγινε φανερά, προσθέτοντας δε πως η ίδια η 3η κατηγορούμενη Ελενα Σκορδέλη το ανέφερε και στις συνεντεύξεις της.

Ο μάρτυρας απάντησε ότι η αγορά έγινε μυστικά και ότι όταν δημοσιοποιήθηκε στο συγκρότημα «Δίας» προκλήθηκε αναστάτωση.

Κατά τη διαδικασία, ο μάρτυρας κατηγορίας αναφέρθηκε και σε μυστικές συναντήσεις που είχαν οι κατηγορούμενοι 2 και 3 , κατά τις οποίες σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν το πλειοψηφικό πακέτο του «Σίγμα», ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού.

«Ηταν μια καθαρή προσπάθεια σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο», είπε ο μάρτυρας κατηγορίας.

Με την υπεράσπιση του 2ου κατηγορούμενου να υποβάλλει στο μάρτυρα κατηγορίας πως η αγορά του 19,5% των μετοχών δεν ήταν μυστική, ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε την διαφωνία του, λέγοντας ότι αρχικά έγινε με μυστικό τρόπο, ωστόσο αργότερα με την αίτηση που έκαναν στην Αρχη Ραδιοτηλεόρασης δεν μπορούσε να παραμείνει πλέον μυστικό.

Επίσης, ο μάρτυρας ανέφερε στο δικαστήριο πως η Αστυνομία εντόπισε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της Σκορδέλη κατάλογο προσώπων, από τους οποίους οι κατηγορούμενοι 2 και 3 αγόρασαν μετοχές, σημειώνοντας πως όταν αθροίσεις τα ποσοστά το ποσοστό φτάνει μέχρι το 24%.

Σε ό,τι αφορά την επένδυση του Τάσου Κρασοπούλη και της Ελένας Σκορδέλη, ο κ. Γεωργίου υπέβαλε στο μάρτυρα πως η επένδυση ήταν πολύ καλή και ότι δε χάθηκαν λεφτά από τη συγκεκριμένη επένδυση. Επιπλέον, ανέφερε στο δικαστήριο πως οι μετοχές που αγοράστηκαν από τους κατηγορούμενους 2 και 3 έχουν την ίδια αξία μέχρι σήμερα.

Απαντώντας στην υποβολή της υπεράσπισης, ο Θωμάς Ευθυμίου είπε πως η επένδυση της οικογένειας Κρασοπούλη ήταν πολύ κακή, αφού όπως συμπλήρωσε αγόρασαν τις μετοχές σε πολύ ψηλή τιμή, δανείστηκαν πολλά χρήματα από τις Τράπεζες για να τις αγοράσουν και μέχρι σήμερα πληρώνονται τόκοι των δανείων, χωρίς να πάρουν πίσω ούτε ένα σεντ.

«Όταν μια επένδυση δεν σου δίνει ούτε ένα σεντ και σε διώχνουν από τη δουλειά σου είναι μια κάκιστη επένδυση. Εδωσε 3 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των μετοχών, δεν πήρε ούτε ένα σεντ πίσω, δεν μπορούσε να απαλλαγεί από αυτές πουλώντας τες στην τιμή που τις αγόρασαν. Την απέλυσαν κιόλας. Ηταν μια κακή επένδυση», είπε ο Θωμάς Ευθυμίου.

Ο κ. Γεωργίο

Keywords
Τυχαία Θέματα