Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων για την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ

19:52 10/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζεται στη Βουλή των Ελλήνων για τρίτη ημέρα η συζήτηση, μετά την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασε μέχρι της προσωρινής αποχώρησής των βουλευτών του κόμματος από την αίθουσα, προκάλεσαν τα λεγόμενα του Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με αιχμή

τα χθεσινά γεγονότα στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
Αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε επί λέξει: “Με τα χθεσινά γεγονότα στην ΕΡΤ και την εικόνα της κυρίας Κωνσταντοπούλου να καλεί σε βοήθεια, πιστοποιώ – έχοντας ζήσει με την κυρία συνάδελφο για περίπου πέντε μήνες στην Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ – ότι την χρειάζεται και θα πρέπει να την βοηθήσουμε. Επίσης η εικόνα της κυρίας Ραχήλ Μακρή πάνω στα κάγκελα ήταν πραγματικά πέραν πάσης προσδοκίας…”.

Η αναφορά αυτή του κ. Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν με σφοδρότητα τον Υπουργό, κάποιοι σηκώθηκαν από τα έδρανά τους και του επέστρεψαν τα προσωπικά βέλη.
Κατόπιν αποχώρησαν από την αίθουσα μέχρι της λήξης της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη.

“Πείτε ότι θέλετε. Σας ακούμε όλη τη μέρα να μιλάτε για χούντα και για κατάλυση της Δημοκρατίας. Φτάνει. Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας. Αφού δυο μέρες μας μιλάνε για τη χούντα της κυβερνήσεως έχουν το θράσος να μας κάνουν και μαθήματα αξιοπρέπειας. Βρείτε εσείς την αξιοπρέπεια κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και μετά να κάνετε μαθήματα στους άλλους”, απάντησε ο Υπουργός Υγείας.
Απο την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, κατηγορώντας τα για αντισυνταγματικές πρακτικές. “Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, με κατεπείγοντα νομοσχέδια και εκβιαστικά διλήμματα, καλώντας αδιάβαστους και μοιραίους βουλευτές να τα ψηφίσουν”, ανέφερε.

Παράλληλα σχολιάζοντας την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνης Γεωργιάδης έκανε λόγο “για εξυπνάδες, μαύρο χιούμορ και χυδαία επίδειξη πνεύματος”.
“Ακατανόητη και άσκοπη κίνηση” χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ερμηνεύοντάς την ως προσπάθεια συσπείρωσης των βουλευτών του.

Παράλληλα επισημαίνουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζει την ομαλή πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, επιλέγοντας την ακραία αυτή κοινοβουλευτική διαδικασία πριν την κρίσιμη διαπραγμάτευση της χώρας και την ώρα που η Ελλάδα, έχοντας πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, μπορεί να φέρει τους δανειστές της “προ των ευθυνών τους”.
“Δύο μέρες τώρα, προσπαθώ να ακούσω από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μια κουβέντα υπεράσπισης του κυβερνητικού έργου στον τομέα που ο κάθε βουλευτής εργάζεται εδώ στη Βουλή. Αντ’ αυτού, αναπτύσσεται χωρίς ευρηματικότητα το σκονάκι των έξι σημείων: “Τέξας”, “Γλέζος”, “συνιστώσες”, “σπατάλη υπερόπλου μομφής”, “πισώπλατη μαχαιριά στη χώρα”, “ευχαριστούμε που μας ενώσατε”…” απάντησε για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεανώ Φωτίου.

Ο Θάνος Μωραίτης (ΠΑΣΟΚ), ανέφερε πως θα δώσει λόγω απουσίας εναλλακτικής πρότασης, “ψήφο πολύ επώδυνης ανοχής στην κυβέρνηση – σε μια κακή κυβέρνηση της οποίας το μεταρρυθμιστικό έργο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, με ευθύνη του πρωθυπουργού”.
Σε μήνυμά του από τη φυλακή, το οποίο συνυπογράφουν οι συγκρατούμενοί του Χ. Παππάς και Γ. Λαγός, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, αναφέρει πως τάσσεται υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, “ενάντια σε μια κυβέρνηση την οποία θεωρούμε εθνικά επικίνδυνη και υποτελή σε ξένα συμφέροντα και κέντρα εξουσίας, η πολιτική της οποίας έχει ήδη οδηγήσει τον λαό μας σε εξαθλίωση και την πατρίδα μας στην εκχώρηση της εθνικής της κυριαρχίας. Επίσης, καταγγέλλουμε αυτούς που φρόντισαν να μας αφαιρέσουν κατ’ ουσίαν τα πολιτικά μας δικαιώματα με μία πρωτοφανή για το κράτος δικαίου, που υποτίθεται ότι έχουμε, μεθόδευση”.

“Το ΚΚΕ δεν θέλει τη μακροημέρευση της κυβέρνησης. Θέλει, όμως, το λαό πρωταγωνιστή, να μην αφήσει τόπο να σταθεί καμμία αστική κυβέρνηση” δήλωσε ο βουλευτής του Γ. Λαμπρούλης.
“Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που κατάφερε είναι να μας κάνει πιο δυνατούς απέναντι στα προβλήματα του πολίτη. Απέναντι στην πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους της χώρας” σημείωσε στην δική του τοποθέτηση ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης.

“Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές. Η Ελλάδα αλλάζει” δήλωσε απο την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στη Βουλή.
Αιχμές για το θέμα της ΕΡΤ άφησε ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. “Το σίγουρο, κύριοι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, είναι ότι στο θέμα της ΕΡΤ χάσαμε. Αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου, φτάσαμε από τα τρία κανάλια, που είχαμε, σε ένα, με κόστος 240 εκ ευρώ. Κάτι δεν πάει καλά” είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα