Συνεχίζονται για 9η μέρα οι κινητοποιήσεις στην Τουρκία

13:40 8/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χιλιάδες οργισμένοι Τούρκοι βγήκαν και σήμερα στους δρόμους για να λάβουν μέρος στις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συνεχίζονται στην Τουρκία, αψηφώντας την έκκληση του Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τερματιστεί η χειρότερη πολιτική αναταραχή που ξέσπασε στη χώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετούς εξουσίας του.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι διαδηλωτές άρχισαν

να φθάνουν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, έχοντας μαζί τους τρόφιμα και κουβέρτες με σκοπό να εγκατασταθούν στο χώρο συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις που αναμένεται να συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

“Πριν από μία εβδομάδα, δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου να κοιμάται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε η 22χρονη Aleyna, προσθέτοντας ότι «τώρα δεν ξέρω πώς μπορώ να επιστρέψω πίσω».

Νέες διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στην Άγκυρα με τις κινητοποιήσεις να συνεχίζονται για όγδοη συνεχόμενη ημέρα με βασικό αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν απηύθυνε χθες έκκληση για τερματισμό των κινητοποιήσεων, λέγοντας ότι η ισλαμικών καταβολών κυβέρνηση του είναι ανοικτή σε «δημοκρατικά αιτήματα», επιμένοντας ωστόσο ότι διαδηλώσεις έχουν μετατραπεί σε πράξεις βανδαλισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα