Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση εξαπάτησης πολιτών

15:08 16/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης των πολιτών οι οποίοι εξαπατήθηκαν από εταιρεία εξευρέσεως εργασίας στη Λάρνακα. Οι περίπου 200 πολίτες που έχουν εξαπατηθεί είχαν πληρώσει στην εταιρεία το ποσό των 620 ευρώ, προκειμένου να τους βρει εργασία στη Γαλλία.

Το πρωί μέλη του ΤΑΕ

Λάρνακας μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας που βρίσκονται στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Λάρνακα και παρέλαβαν διάφορα έγραφα και άλλα τεκμήρια. Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση από την γυναίκα υπάλληλο της εταιρείας η οποία εισέπραττε τα χρήματα από τους ανίδεους πολίτες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «χθες επέστρεψαν από τη Γαλλία στη Κύπρο γύρω στα 31 άτομα και σήμερα αναμένεται να φτάσουν άλλοι 42. Συνολικά γύρω στα 200 άτομα έχουν πληρώσει το ποσό για να τους εξευρεθεί εργασία» είπε.

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία θα λάβει καταθέσεις από αυτούς για να εξακριβωθεί τι ακριβώς έχουν υπογράψει, κάτω από ποιες συνθήκες είχαν δώσει αυτά τα χρήματα, τι τους είχαν υποσχεθεί και με ποια άτομα μίλησαν τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό που βρίσκονταν. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να δούμε για να ξεκαθαρίσουμε ποια αδικήματα έχουν διαπραχθεί και κατά πόσον υπάρχει ο δόλος, δηλαδή κατά πόσον υπήρχε η πρόθεση από αυτούς που πήραν τα χρήματα, να ξεγελάσουν τον κόσμο».

Αναφορικά με το άτομο στο όνομα του οποίου είναι εγγεγραμμένη η εταιρεία ο κ. Αγγελίδης είπε πως «εμείς αναζητούμε το πρόσωπο που έχει παρουσιαστεί είτε με το ένα όνομα είτε με το άλλο, γιατί φαίνεται να υπάρχει ένα μπέρδεμα όσον αφορά τις ενέργειες του ατόμου αυτού. Θέλουμε να καταλήξουμε σε κάποια στοιχεία ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε ένταλμα σύλληψης αυτού του προσώπου που φαίνεται από τις μέχρι σήμερα έρευνες της Αστυνομίας, να μην βρίσκεται στην Κύπρο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αγγελίδης είπε πως «στα γραφεία της εταιρείας στα οποία η Αστυνομία είχε κάνει έλεγχο, είχαμε βρει μία γυναίκα υπάλληλο που εργαζόταν εκεί και πήραμε ορισμένα στοιχεία, κάποιους καταλόγους. Η υπάλληλος έχει αναφέρει στην Αστυνομία και ορισμένα στοιχεία όσον αφορά το άτομο που φέρεται να ήταν διευθυντής της εταιρείας και έχει παρουσιαστεί ως Ελλαδίτης. Εχει λοιπόν σημασία να δούμε ποιο είναι το πρόσωπο που ενήργησε όπως ενήργησε, εάν έχει χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του συγκεκριμένου ατόμου που είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει δηλώσει ότι έχει απολέσει την ταυτότητα του».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η κυπριακή αστυνομία «είναι σε επικοινωνία με την Ιντερπόλ για απάντηση συγκεκριμένων ερωτημάτων για να προχωρήσουν οι έρευνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα