Συνεδρίαση των επικεφαλής της συγκυβέρνησης για τα νέα μέτρα

17:02 26/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα γενικό περίγραμμα των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 – 2014, παρουσιάστηκε σήμερα στους επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα από το Υπουργείο Οικονομικών  της Ελλάδας.

Αναλυτικά τα μέτρα αναμένεται να δοθούν στην Τρόικα μετά την έγκριση των τριών πολιτικών αρχηγών, που συμμετέχουν στην ελληνική κυβέρνηση – του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά,

του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου και του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, οι οποίοι ενημερώνουν αναλυτικά για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με την Τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, νέες περικοπές συντάξεων, εφάπαξ, επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, νοσοκομειακών και φαρμακευτικών δαπανών και τις αποκρατικοποιήσεις και αναμένεται να δοθεί στην τρόικα το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται, το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε ήδη στους εκπροσώπους της Τρόικας, ισοδύναμα μέτρα ύψους 200 εκατ. ευρώ για να αποφευχθούν περικοπές των ειδικών μισθολογίων, ενώ παρουσιάστηκε επίσης η πρόταση νόμου που προβλέπει μειώσεις ενοικίων για τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται τα υπουργεία και οι υπηρεσίες τους, ύψους 17 εκατ. ευρώ, καθώς και μειώσεις από βουλευτικές παροχές και αμοιβές γενικών γραμματέων, ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα