Συνεδριάζει το ΔΣ των ΚΑ για να συζητήσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή

08:06 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεδριάζει το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών για να συζητήσει το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή ή συνεργάτη και παραχώρηση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στις ΚΑ, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν στο κεφάλαιο της εταιρείας.

Οπως είχαν ανακοινώσει στις 3 Φεβρουαρίου οι ΚΑ, μέχρι στιγμής τίποτα το συγκεκριμένο δεν έχει τεθεί υπόψη τους σε σχέση με το θέμα στρατηγικού επενδυτή.

Η συνεδρία του ΔΣ των ΚΑ γίνεται υπό το φως

της εξαγγελίας του Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ετήσιο Ξενοδοχειακό Συνέδριο του ΠΑΣΥΞΕ στη Λευκωσία, στις 2 Φεβρουαρίου, ότι το Υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για την μετοχοποίηση των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οπως είχε ανακοινώσει ο κ. Καζαμίας, ”ήδη έχουμε ετοιμάσει πρόταση την οποία θα στείλουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη ή τη μεθεπόμενη συνεδρία όπου ζητώ τη λήψη απόφασης, η Κυβέρνηση ως ο βασικός μέτοχος των Κυπριακών Αερογραμμών, να ανακοινώσει απόφαση ετοιμότητας διαπραγμάτευσης με στρατηγικό επενδυτή ή συνεργάτη μη αποκλειόμενης και της παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου”.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την άποψη ότι ”επειδή αυτή τη στιγμή φτάσαμε στην ώρα μηδέν πρέπει να γίνει μια κίνηση, η οποία να είναι καταλυτική”. Και δεν μπορεί, συμπλήρωσε, ”αυτή η κίνηση να είναι μια σαν αυτές που γίνονταν στο παρελθόν, απλά για να λύσουμε το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα