Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των Energa και Ηellas Power

13:04 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη σύλληψη των πέντε υπεύθυνων των εταιρειών Energa και Ηellas Power προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, έπειτα από εντάλματα που εκδόθηκαν εναντίον τους από τον ειδικό ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς.

Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου

συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.

Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους για την εμπορία ρεύματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δικαστική έρευνα, εισέπρατταν το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά δεν το απέδιδαν στα ταμεία του κράτους. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα