Συνέταιρο στην Αμερική για το Ερτζιάν αναζητεί η Tas Yapi, γράφει η Αφρίκα

11:22 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε αναζήτηση συνεταίρου στην Αμερική έχει βγει η τουρκική εταιρεία Tas Yapi (Τας Γιαπί) μόλις κέρδισε την προσφορά για την χρήση του παράνομου αεροδρομίου Ερτζιάν για 25 χρόνια.

Όπως γράφει σήμερα η Αφρίκα στη στήλη «γράμμα από την Αφρική», τα σχέδια για το «αεροδρόμιο» από την αρχή, γίνονται τώρα ξεκάθαρα και υπονοεί πως η τουρκική εταιρεία

ήταν ο υπεργολάβος για να δοθεί το Ερτζιάν στους Αμερικανούς. Ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της επιχειρήσεις και πέρασε στο δεύτερο μέρος, σημειώνει.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, σε ανταπόκριση της Χουριέτ από την Ουάσινγκτον, η Tas Yapi, αμέσως μόλις πήρε την διαχείριση του Ερτζιάν, άρχισε να ψάχνει συνέταιρο στην Αμερική για το παράνομο αεροδρόμιο και ήδη έχει προχωρήσει σε κάποιες επαφές. Ο ιδιοκτήτης της τουρκικής εταιρείας, Εμρουλάχ Τουρανλί δήλωσε στον ανταποκριτή της Χουριέτ, Τολγκά Τανίς, ότι γίνονται επαφές αλλά δεν έχει κάτι προς ανακοίνωση ακόμα. «Το αποτέλεσμα θα το κοινοποιήσουμε σε όλους».

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ένα πολιτικό βήμα της Τουρκίας έναντι της συνεργασίας της ε/κ πλευράς με την αμερικανική εταιρεία Noble στο θέμα του φυσικού αερίου. Στο κόλπο, γράφει και το αμερικανικό ΥΠΕΞ, το οποίο σε περίπτωση που υπάρξει αποτέλεσμα, δεν θα φέρει αντίρρηση. Όπως ενέκρινε, αναφέρεται, τις δραστηριότητες της Noble energy στο «νότο», με τον ίδιο τρόπο θα εγκρίνει και αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα