Σύσφιξη σχέσεων Κίνας – Κύπρου μέσω της παιδείας

14:13 20/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού αποτελεί η συνέχιση και η ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και Κίνας σε θέματα παιδείας, πολιτισμού, νεολαίας και αθλητισμού, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους.

Σε χαιρετισμό του στη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης κινεζικής αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Υπουργείο Παιδείας, ο κ.

Δημοσθένους είπε ότι η Κίνα υπήρξε πάντοτε πιστός φίλος του κυπριακού λαού και σημείωσε πως η ανάληψη από την Κυπριακή Δημοκρατία της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε δύο μήνες, θα δώσει ακόμη περισσότερες και σημαντικές ευκαιρίες για συνεργασία με την Κίνα.

”Σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας αποδεικνύουν έμπρακτα την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την περαιτέρω συνεργασία σε θέματα παιδείας και συγκεκριμένα σε θέματα ανώτερης εκπαίδευσης και επιστημών μεταξύ των δύο χωρών”, συνέχισε.

Οπως είπε, η υπογραφή της Συμφωνίας Συνεργασίας στους τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποτελεί το επιστέγασμα της επίσκεψης της κινέζικης αντιπροσωπείας.

Ο κ. Δημοσθένους επισήμανε ότι κοινός στόχος Κύπρου και Κίνας είναι η ενίσχυση και η συνεχής στήριξη ενός υγιούς, συνεχώς αναπτυσσόμενου περιβάλλοντος συνεργασίας σε θέματα ανώτερης εκπαίδευσης και επιστημών μεταξύ των δύο χωρών, των αρμόδιων υπουργείων αλλά πρωτίστως των ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης των δύο χωρών.

Εξέφρασε παράλληλα την ευχή της όπως σύντομα υπογραφεί συμφωνία για την αμοιβαία ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών των δύο χωρών.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει υποβάλει τις απόψεις του για το Εκτελεστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικής Συνεργασίας για την περίοδο 2011-2015 μεταξύ της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Αναφερόμενος στην ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο, είπε ότι θα αποτελέσει μια ακόμη σημαντική εξέλιξη στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

”Εύχομαι ότι η υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης από κυπριακό πανεπιστήμιο προς την αρμόδιες κινεζικές αρχές θα έχει επιτυχή ολοκλήρωση και θα στεφθεί με επιτυχία η έναρξη της λειτουργίας Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα