Σύσκεψη στο Μαξίμου για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στο Ισραήλ

11:37 5/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ την επόμενη εβδομάδα, στην οποία η ελληνική Κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σύσκεψης που θα έχει με Υπουργούς της Κυβέρνησης, σε λίγη ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Ισραήλ τη Δευτέρα και θα συνοδεύεται από τους Υπουργούς Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο,

Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο. Στην αποστολή δεν θα συμμετάσχει ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα επισκεφτεί το Ισραήλ αργότερα μέσα στο μήνα.

Στο Ισραήλ ο κ. Σαμαράς και οι Έλληνες Υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν κυρίως θέματα διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς, αν και εκτιμάται ότι το ζήτημα της ενέργειας καθώς και οι γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής θα αποτελέσουν προνομιακό πεδίο διαβούλευσης. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και του ταξιδιού αυτού, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση στην κατοικία του την Παρασκευή το απόγευμα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης έχει, ήδη, συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα Άρι Μέκελ.

Επιστρέφοντας από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, από το οποίο φέρεται να είναι πολύ ικανοποιημένος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε λόγο σε δημοσιογράφους, για το στόχο της περαιτέρω οικοδόμησης της στρατηγικής σχέσης της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο, σημειώνοντας ότι, όπως είναι πλέον αποδεδειγμένο, και οι τρεις χώρες έχουν ενεργειακούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο, οι οποίοι όταν αξιοποιηθούν θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν το 50% των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, για τα επόμενα 30 χρόνια. Αναμένεται το ζήτημα της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας ν` αναφέρεται στο κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος που θα εκδοθεί μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του κ. Σαμαρά στο Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας και η Ισραήλ, η οποία θα διεξαχθεί στην περιοχή του κεντρικού και νότιου FIR Αθηνών και θα συμμετάσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 και F-15 και το πολεμικό ναυτικό. Δεύτερη άσκηση θα διεξαχθεί στη δυτική Πελοπόννησο στις 16 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή ελληνικών μαχητικών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα