Συστάθηκε το συμβούλιο του Πάφος 2017

08:07 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την σύσταση του συμβουλίου του Πάφος 2017 αποφάσισε χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Πάφου σε μαραθώνια συνεδρίαση. Της επιτροπής θα ηγείται ο πρώην Υπουργός Χρήστος Πατσαλίδης τον οποίο πρότεινε ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν ως προς την πρόθεση που είχε ο ίδιος να ηγηθεί του οργανισμού.

Η εισήγηση του δημάρχου Πάφου υπερψηφίστηκε από όλες τις δημοτικές ομάδες όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος ο νέος πρόεδρος του Πάφος 2017 προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Στο

πλαίσιο της συνεδρίασης παρουσιάστηκε αντίδραση από τις δημοτικές ομάδες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη που είχε προτείνει ο δήμαρχος Πάφου , αφού οι δημοτικές ομάδες της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ χαρακτήρισαν τον κατάλογο ετεροβαρή.

Το δημοτικό συμβούλιο κατέληξε τελικά στα υπόλοιπα μέλη μετά από πρόταση που κατέθεσε η δημοτική ομάδα της ΕΔΕΚ και υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.

Τα υπόλοιπα μέλη της εννεαμελούς επιτροπής είναι : Σίμος Τσέλεπος, Γιώργος Γεωργιάδης. Νίκος Ράφτης. Ανδρέας Πετρίδης, Ανδρέας Χατζηθωμά, Γιάννης Κουτσόλαμπρος, Ρογήρος Αναστάση και Σάββας Γεωργιάδης.

Της επιτροπής παρακολούθησης θα προεδρεύει ο δήμαρχος Πάφου και θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι των άλλων τριών δήμων της επαρχίας, ο έπαρχος Πάφου, ο πρόεδρος της ένωσης κοινοτήτων Πάφου, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου και οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων στο Δήμο Πάφου.

Αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία επιτροπής ελέγχου με επικεφαλής τον Ανδρέα Δημητριάδη, και μέλη τους Νίκο Κούβαρο και Κώστα Προκοπίου.

Εξάλλου στην επιτροπή των επικεφαλής των μετόχων θα μετέχουν οι δήμαρχοι Πάφου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Πάφου και της ένωσης κοινοτήτων Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα