Σύζυγος πολιτικού ύποπτη για τη δολοφονία επιχειρηματία

14:38 11/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση στην Κίνα ότι η σύζυγος του Μπο Σιλάι, του μέχρι πρότινος πιο αγαπητού πολιτικού στην Κίνα, είναι ύποπτη για τη δολοφονία του Βρετανού επιχειρηματία Νιλ Χέιγουντ.

Βάσει των στοιχείων που προέκυψαν έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, ο θάνατος του Χέιγουντ, που ήταν στενός φίλος της οικογένεια Μπο, ήταν ανθρωποκτονία και η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα της Κίνας καθώς κι ένας υπάλληλος στο σπίτι του είναι ύποπτοι, μετέδωσε το πρακτορείο «Νέα Κίνα». Σύμφωνα μάλιστα με την ίδια πηγή, ο Μπο διεγράφη από την Κεντρική Επιτροπή

του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ο Χέιγουντ βρέθηκε νεκρός τον περασμένο Νοέμβριο με μεγάλη ποσότητα αλκοόλ στο σώμα του.

Ο σύζυγος της Γκου Καλάι τον προηγούμενο μήνα εκδιώχθηκε από την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος της μεγαλούπολης Τσονκίνγκ αλλά και γενικότερα από το κόμμα εξαιτίας σοβαρών πειθαρχικών παραβιάσεων.

Η αιφνίδια αποπομπή του από την κυβέρνηση της Τσιονγκίνγκ του Σιλάι – εκπροσώπου της λεγόμενης «νέας αριστεράς» που διεκδικούσε μία θέση στη νέα κεντρική ηγεσία- πυροδότησε φήμες για αποτυχημένο πραξικόπημα στο Πεκίνο και έφερε στην επιφάνεια την παρασκηνιακή διαμάχη εξουσίας. Κι όλα αυτά λίγους μήνες πριν το 18ο Εθνικό Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος . Ο Μπο φιλοδοξούσε να γίνει μέλος της ενννιαμελούς Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου του Κινεζικού Κ.Κ κατά την διάρκεια του συνεδρίου το Φθινόπωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα