Τα άτομα με αυτισμό είναι άτομα με δικαιώματα

19:29 2/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια δήλωσε σήμερα ότι «τα άτομα με αυτισμό είναι άτομα με δικαιώματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Σε ομιλία της σε εκδήλωση του Παγκύπριου Συνδέσμου για Ατομα με Αυτισμό, η κ. Χριστόφια είπε ότι «σήμερα ζούμε σε ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος, σε ένα κράτος πρόνοιας, που έχει επιτύχει μέσα από την αγαστή συνεργασία με τους Συνδέσμους και τις εθελοντικές οργανώσεις, να εντοπίσει και να εγκύψει πάνω στα προβλήματα του συνόλου των πολιτών του τόπου μας».

Γιατί, όπως είπε η κ. Χριστόφια, «το κόστος που ένα πρόβλημα δημιουργεί

είναι πάντοτε κοινωνικό και όχι ατομικό, γι’ αυτό και πρέπει να το επωμίζεται η κοινωνία στο σύνολό της και όχι προσωπικά τα άτομα και οι οικογένειες τους».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι την 2η Απριλίου που έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στον Αυτισμό, ως Κύπρος συμμετέχουμε για 2η συνεχή χρονιά στην Διεθνή Κινητοποίηση που διοργανώνεται με το σύνθημα «Light It Up Blue».

Πρόσθεσε ότι το βράδυ «κτίρια σε όλο τον κόσμο θα φωταγωγηθούν με μπλε φωτισμό μεταδίδοντας το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Αυτισμό γιατί άλλωστε το πρώτο βήμα στην κατανόηση του αυτισμού είναι η ευαισθητοποίηση».

Η κ. Χριστόφια είπε ότι «ως Κύπρος καλεστήκαμε να συμβάλουμε στην παγκόσμια αυτή κινητοποίηση αφύπνισης συνειδήσεων μέσω του Οργανισμού για τον Αυτισμό – Autism Speaks-«.

Ανέφερε ότι «στην πρόσκληση μας να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκαν άμεσα και με προθυμία η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Ανώτατο Δικαστήριο, οι Δήμοι Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου, Κερύνειας, Στροβόλου και Λατσιών, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο, οι τράπεζες, Λαϊκή Κυπριακή, Ελληνική, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Κύπρου, καθώς επίσης οι εταιρείες K-Cineplex, Nice Day Developments και Royal Crown Insurance».

Για τον Συνδέσμου για τα Ατομα με Αυτισμό Κύπρου η κ. Χριστόφια είπε ότι «με τις πολύπλευρες εκδηλώσεις που πραγματοποιούν όχι μόνο ευαισθητοποιούν και ενημερώνουν το κοινό, αλλά μέσα από τα Κέντρα Παρέμβασης που λειτουργούν σε τρείς επαρχίες, ενισχύουν τις προσπάθειες του κράτους για την απάμβλυνση των πολλαπλών και ποικίλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αυτισμό».

Keywords
Αναζητήσεις
atoma me aftismo
Τυχαία Θέματα