Τα επιδόματα αστυνομικών συζήτησαν ΑΚΕΛ και Σύνδεσμος Αστυνομίας

14:18 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, υπό τον ΓΓ του κόμματος Άντρο Κυπριανού, είχε σήμερα ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τα επιδόματα που καταβάλλονται στην Αστυνομική Δύναμη καθώς και κάποια προβλήματα σε σχέση με την ανέλιξη στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που έγινε στα

γραφεία του ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που άρχισε ο Σύνδεσμος Αστυνομίας με τα πολιτικά κόμματα, ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι ”ως ΑΚΕΛ εκείνο που πρώτιστα έχουμε θέσει είναι τη θέση αρχής που είναι ότι τα πολιτικά κόμματα δεν είναι αυτά που αποφασίζουν και δεν πρέπει να αποφασίσουν την παρέμβαση τους ή την όποια παρέμβασή τους σε συλλογικές συμβάσεις, κεκτημένα ή δικαιώματα”.

Ο κ. Ευαγόρου είπε ότι ”τα επιδόματα θα πρέπει να τύχουν συζήτησης μεταξύ της Κυβέρνησης που είναι ο εργοδότης και σίγουρα του Συνδέσμου Αστυνομίας, ο οποίος εκπροσωπεί το αστυνομικό Σώμα”.

Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ”γενικότερα και ευρύτερα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα επιδόματα που καταβάλλονται στην αστυνομική δύναμη όπως και κάποια άλλα προβλήματα που έχουν σχέση με την ανέλιξη στην Αστυνομία”, πρόσθεσε.

Αν υπάρχουν στρεβλώσεις, συνέχισε, ”εμείς είμαστε διατεθειμένοι να τις δούμε αλλά την ίδια στιγμή έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν αρκετά επιδόματα τα οποία καταβάλλονται επίσης δικαιολογημένα για καθήκοντα, τα οποία ασκούνται ή απορρέουν ως εκ της θέσης κάποιου στην Αστυνομική Δύναμη”.

Ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα πει τις απόψεις του στην επικειμένη σύσκεψη που θα γίνει στο Υπουργείο Οικονομικών μαζί με τα πολιτικά κόμματα αλλά την ίδια στιγμή, όπως είπε ο κ. Ευαγόρου, ”το πρώτιστο είναι η Κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα της Κυβέρνησης να συζητήσουν μαζί με τη συνδικαλιστική αντιπροσωπεία της Αστυνομικής Δύναμης”.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Χαράλαμπος Σωκράτους δήλωσε ότι ο Σύνδεσμος έχει αρχίσει ένα κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα σχετικά με την κατακράτηση των πλείστων επιδομάτων του αστυνομικού, εκτός από το επίδομα του ανιχνευτού.

Το επίδομα ανιχνευτού λαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τα μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ).

Τέλος, ο κ. Σωκράτους ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για την πλήρη στήριξη, όπως είπε, που έδωσε στο Σύνδεσμο ”όσον αφορά το θέμα των επιδομάτων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα