Απεργία των οικοδόμων και στην Πάφο

13:42 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία κατήλθαν σήμερα και οι οικοδόμοι της Πάφου, οι οποίοι τελικώς δεν τα βρήκαν στο διάλογο με την εργοδοτική πλευρά.

Με αφορμή τη μεσολαβητική πρόταση που υπέγραψαν τόσο οι συντεχνίες όσο και οι εργοδότες όσον αφορά τον οικοδομικό κλάδο και η οποία βρίσκεται στον αέρα, οι οικοδόμοι της Πάφου μαζεύτηκαν στις 11 το πρωί έξω από το οίκημα της ΠΕΟ.

Λίγο νωρίτερα πάνω από 200 οικοδόμοι εισέβαλαν σε εργοτάξιο

συγκεκριμένης εταιρίας, η οποία αρνήθηκε να λάβει μέρος στην απεργία.

Σε δηλώσεις του, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών της ΣΕΚ Γιώργος Χριστοδούλου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρία, στην οποία εργάζονται κυρίως αλλοδαποί, αρνήθηκε να λάβει μέρος στη σημερινή απεργία.

«Το αποτέλεσμα ήταν να πάμε στην περιοχή όπου ήταν το εργοτάξιο της συγκεκριμένης εταιρίας. Εισβάλαμε σε αυτό και τους βγάλαμε όλους έξω, δεν τους αφήσαμε να εργαστούν. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας. Μας ανάγκασαν να προβούμε σε τέτοιου είδους μέτρα. Έπρεπε να συμμετέχουν και αυτοί στην απεργία», ανέφερε ο κ Χριστοδούλου.

«Στην αρχή αντιστάθηκαν, ήταν όλοι αλλοδαποί οι οποίοι εργάζονται για πολύ λίγα χρήματα, μεταξύ αυτών είχε και παράνομους. Τελικά τους βγάλαμε όλους έξω από το εργοτάξιο», πρόσθεσε ο κ. Χριστοδούλου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδομών της ΠΕΟ στην Πάφο Νεόφυτος Ασσος, οι εργαζόμενοι στον οικοδομικό τομέα κατήλθαν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων και σειρά άλλων θεμάτων εκ μέρους της εργοδοσίας.

«Ζητούμε τα δικαιώματά μας, τίποτα περισσότερο, δεν είμαστε κορόιδα. Κύριος στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Δεν ζητούμε μισθολογικές αυξήσεις, αλλά ζητούμε την καταβολή της ΑΤΑ», είπε ο κ. Άσσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα