Τα προβλήματα των Τ/κ εργολάβων τέθηκαν ενώπιον του Ερογλου

19:37 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τ/κ εργολάβοι συζητήθηκαν σε συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου με αντιπροσωπεία του συνδέσμου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου Φαϊκ Νταγκαστί αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, σημειώνοντας πως οι Τ/κ εργολάβοι αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις προσφορές για τα έργα ΕΕ και Προγράμματος ΗΕ για την Ανάπτυξη (UNDP). Ζήτησε βοήθεια από τον κ. Ερογλου και είπε πως οι

ξένοι έχουν πρόβλημα με το να αγοράζουν περιουσίες στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομίας στα κατεχόμενα και είπε πως σε σχέση με το θέμα της αγοράς περιουσιών από ξένους στα κατεχόμενα είχε συνάντηση με τις “αρχές” αλλά η διαδικασία για την “παραχώρηση άδειας” είναι λίγο μακροχρόνια και περίπλοκη.

Είπε πως ανατέθηκε στο λεγόμενο υφυπουργό “προεδρίας” Χασάν Γκουνγκόρ  να δει τα προβλήματα σε σχέση με τις προσφορές για τα έργα ΕΕ και UNDP, λέγοντας παράλληλα πως οι  ίδιοι εργολάβοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν σε αυτές τις προσφορές.

Ευχήθηκε να επαναθεωρήσουν την απόφασή τους αυτή.

Ο κ. Γκουνγκόρ είπε πως ανέφερε τις δυσκολίες και τα προβλήματα στο UNDP και ότι θα έχουν συναντήσεις τις επόμενες ημέρες, εκφράζοντας την ελπίδα να επιλυθούν τα προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα