Θέμα Ντάουνερ συζήτησαν Ομήρου – Γαλανός

14:26 31/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί το «θέμα Ντάουνερ» πέρα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί και στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου.

«Εκ των πραγμάτων, ένα θέμα το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα είναι λογικώς αναμενόμενο ότι θα συζητηθεί

και στο Εθνικό Συμβούλιο», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ενωσης Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, με τον οποίο συζήτησε το θέμα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συζήτησε με τον Πρόεδρο της Ενωσης Κατεχόμενων Δήμων τις εξελίξεις στο Κυπριακό, με ειδικότερη αναφορά στη στάση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Ντάουνερ ανέφερε πρόσφατα ότι είναι οι Ελληνοκύπριοι που θα προεδρεύσουν του Συμβουλίου της ΕΕ το β’ εξάμηνο του 2012 χωρίς την αναφορά ότι «είναι η Κυπριακή Δημοκρατία που θα ασκήσει την Προεδρία της ΕΕ», ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως πρόκειται για μια ενέργεια εκ μέρους του κ. Ντάουνερ που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες πράξεις και παραλείψεις οι οποίες οδήγησαν στην απώλεια της επιβαλλόμενης αμεροληψίας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας που πρέπει να χαρακτηρίζουν ένα Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος πρέπει να κινείται εντός του γράμματος και του πνεύματος του Καταστατικού Χάρτη και των περί Κύπρου ψηφισμάτων του ΣΑ των ΗΕ.

Ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι πληροφόρησε τον Αλέξη Γαλανό ότι το θέμα είναι εγγεγραμμένο να συζητηθεί στο πλαίσιο του Κεφαλαίου Δ’ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη μεθαυριανή σύνοδο.

Όπως σημείωσε, θα υπάρξουν τοποθετήσεις από όλα τα πολιτικά κόμματα και ενδεχομένως να υιοθετηθεί και σχετικό ψήφισμα.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα θέσει το θέμα στο Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Βουλής αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι μιλά ως Πρόεδρος της Βουλής και όχι ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ και πως ως εκ τούτου δεν επιθυμεί να αναφερθεί στο τι θα πράξει ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, σημείωσε ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το θέμα θα εγερθεί στο Εθνικό Συμβούλιο.

«Εκ των πραγμάτων, ένα θέμα το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα είναι λογικώς αναμενόμενο ότι θα συζητηθεί και στο Εθνικό Συμβούλιο» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Γαλανός υπενθύμισε ότι σε χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Κατεχόμενων Δήμων τόνισε την έντονη διαμαρτυρία της για το γεγονός, όπως είπε, ότι επιτρέπεται στον κ. Ντάουνερ, εδώ και πολύ καιρό, να συμπεριφέρεται εντελώς ανάρμοστα και απαράδεκτα και να υιοθετεί «ένα ρόλο που δεν συνάδει με τον πραγματικό του ρόλο και τις καλές του υπηρεσίες».
Πρόσθεσε πως οι θέσεις του κ. Ντάουνερ, πέραν του ότι δεν είναι αντικειμενικές, «τείνουν συστηματικά να υποβαθμίσουν και να υποσκάψουν την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας», αναφέροντας παράλληλα πως ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα