Θέματα συνεργασίας Κύπρου – Αιγύπτου συζήτησαν η ΤΕΒΕΑ και Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι

19:47 23/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα συνεργασίας στον τουριστικό και το βιομηχανικό τομέα μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου, συζήτησαν ομάδα δημοσιογράφων από το Κάιρο με επιχειρηματίες της Τουριστικής, Εμπορικής και Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ) και Δημάρχους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πέτρος Πέτρου, Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε

ύστερα από πρόσκληση που έγινε από την Εταιρεία και σ’ αυτήν συζητήθηκαν «οι ευκαιρίες για επενδύσεις που υπάρχουν σήμερα με τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Αναφερθήκαμε στο θέμα του τουρισμού, εξηγήσαμε ότι αποτελεί τονωτική ένεση για την κυπριακή οικονομία, ότι οι προοπτικές είναι πολύ καλές και ευελπιστούμε σε ακόμα καλύτερες μέρες με τουρίστες και από την Αίγυπτο».

Ο κ. Πέτρου σημείωσε ότι αναλύθηκε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αιγύπτου και το θέμα της βιομηχανίας που υπάρχει στη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, δεδομένου ότι υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια, τα οποία εξάγουν διάφορα προϊόντα σε αρκετές χώρες του Αραβικού Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.

Ανέφερε επίσης ότι «οι δημοσιογράφοι υποσχέθηκαν να οργανώσουν μια αποστολή από την Κύπρο η οποία πολύ σύντομα θα επισκεφθεί την Αίγυπτο για να έχει συναντήσεις και συζητήσεις με αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους. Ταυτόχρονα, η ΤΕΒΕΑ θα απευθύνει πρόσκληση προς δημοσιογράφους και επενδυτές της Αιγύπτου για επίσκεψή τους στην Κύπρο τον επόμενο χρόνο προκειμένου να επενδύσουν σε οποιαδήποτε έργα υπάρχουν στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Οι Αιγύπτιοι δημοσιογράφοι «έχουν ενθουσιαστεί με τα όσα έχουν δει για το τουριστικό προϊόν της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά», είπε και πρόσθεσε πως «ανοίγονται νέοι τρόποι προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος στη χώρα των 84 εκατομμυρίων ανθρώπων και μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πρόεδρος της ΤΕΒΕΑ είπε πως «οι δημοσιογράφοι εισηγήθηκαν διδυμοποίηση της Αγίας Νάπας ή του Πρωταρά με το Σάρμ Ελ Σέϊχ (Sharm-El-Sheikh) το οποίο λόγω της εσωτερικής κατάστασης που επικρατεί στην Αίγυπτο είναι «κλειστό» και θα παραμείνει «κλειστό» για τα επόμενα 1-2 χρόνια, ώστε οι τουρίστες που παραδοσιακά επισκέπτονται το θέρετρο αυτό, να έρχονται στην Κύπρο αντί να επισκέπτονται άλλες χώρες της Μεσογείου όπως η Ισπανία και η Τουρκία».

Ο κ. Πέτρου είπε επίσης ότι «ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε και αναλύθηκε διεξοδικά είναι και αποδράσεις για το Σαββατοκύριακο με κρουαζιερόπλοια από την Αίγυπτο με προορισμό την Κύπρο. Η ΤΕΒΕΑ έχει αναλάβει να συζητήσει το θέμα με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να υλοποιηθεί αφού το όφελος από ένα τέτοιο εγχείρημα θα είναι για την κυπριακή οικονομία πολύ μεγάλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα