Θλίψη Αρχιεπισκοπής για τη σύλληψη ιερέα με μαριχουάνα

14:32 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την βαθειά θλίψη της εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, η Ιερά Αρχιεπισκοπή ”για τον σκανδαλισμό του κόσμου από τις αποτρόπαιες πράξεις και ενέργειες του Ελλαδίτη ιερέα Παναγιώτη Τριανταφύλλου, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία, φερόμενος ως διακομιστής ναρκωτικών από το εξωτερικό”.

Η Αρχιεπισκοπή ενημερώνει ότι ”ο εν λόγω ιερέας χειροτονήθηκε στην Ελλάδα

και ήλθε προ ετών στην Κύπρο, ζητώντας να ενταχθεί στην Εκκλησία της Κύπρου, όπου και έγινε δεκτός. Από τότε έγιναν ενώπιον της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αρκετές καταγγελίες εναντίον του, για διάφορα παραπτώματα, οι οποίες, όμως, δεν μπορούσαν να τεκμηριωθούν”.

Τελευταίως, σημειώνεται, περιήλθαν στην κατοχή του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου νέα στοιχεία για τις ενέργειες και τις δραστηριότητές του, με αποτέλεσμα να τεθεί αρχικά σε επ’ αόριστο αργία από κάθε ιεροπραξία και εν συνεχεία, να αρχίσουν άμεσα ανακρίσεις, με βάση τη διαδικασία που προβλέπει το Καταστατικό της Εκκλησίας της Κύπρου.

”Το γεγονός της παρελθούσας Τετάρτης, 4ης Απριλίου 2012, πρόλαβε τις διαδικασίες του Επισκοπικού Δικαστηρίου, το οποίο θα ενεργήσει τώρα με βάση και τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ποιμαίνουσα Εκκλησία, αναφέρεται, θέλει να διαβεβαιώσει το ευσεβές πλήρωμά της ότι ”οι εκτροπές ιερέων αποτελούν μεν ένα μελανό σημείο στο Σώμα της, το οποίο προκαλεί λύπη και αναστάτωση, αλλά Αυτή ως Σώμα Χριστού πάντοτε ενεργεί θεραπευτικά, έχοντας υπόψη της και την διακήρυξη του Θεανθρώπου Χριστού: Αλίμονο στον κόσμο για τα σκάνδαλα που έχει να αντιμετωπίσει. Γιατί αναγκαστικά θα έλθουν τα σκάνδαλα μα αλίμονο στον άνθρωπο που προκαλεί το σκάνδαλο. Αν σε σκανδαλίζει κάτι τόσο σπουδαίο σαν το χέρι σου ή το πόδι σου, κόψε τα και πέταξέ τα. Γιατί είναι προτιμότερο για σένα να μπεις στην αιώνια ζωή κουλός ή κουτσός, παρά να έχεις δύο χέρια ή δύο πόδια και να σε ρίξουν στην αιώνια κόλαση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα