Θλίψη στην Ελλάδα για το νεκρό διαδηλωτή

20:52 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τη θλίψη του εκφράζει ο ελληνικός πολιτικός κόσμος για το θάνατο του Ξενοφώντα Λούγαρη, διαδηλωτή του ΠΑΜΕ, άνεργου ναυτεργάτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, λόγω καρδιακού επεισοδίου.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του «ο συναγωνιστής μας που απεβίωσε από καρδιακό επεισόδιο, ήταν μακροχρόνια άνεργος ναυτεργάτης και ο οποίος

πάλευε μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος», σημειώνοντας ότι του παρασχέθηκαν από την πρώτη στιγμή οι πρώτες βοήθειες.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του εκφράζει τη θλίψη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού άνεργου ναυτεργάτη, ο οποίος «έφυγε αγωνιζόμενος μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους, νέους και ανέργους συναδέλφους του για τα δικαιώματα των εργαζομένων».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε δήλωση του αναφέρουν ότι «όταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση με σκοπό τη διεκδίκηση ζωής καταλήγει στην απώλεια της, τότε η Πολιτεία και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις για τις συνθήκες αυτής της απώλειας», προσθέτοντας ότι έχουν επανειλημμένα ζητήσει «την απαγόρευση της χρήσης χημικών στις διαδηλώσεις και το απαιτούμε επιτακτικά για άλλη μια φορά».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζουν τραγικό το γεγονός ότι «ένας συνάνθρωπος μας ξεκίνησε από το σπίτι του να διαδηλώσει για ένα καλύτερο αύριο και άφησε την τελευταία του πνοή» και εκφράζουν την πεποίθηση ότι «θα διευκρινιστούν οι συνθήκες μέσα στις οποίες επήλθε το μοιραίο με τρόπο αδιαμφισβήτητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα