Τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2020 θέλει ο Ερντογάν

14:32 29/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Γιατί μια μουσουλμανική χώρα δεν έχει διοργανώσει μέχρι σήμερα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διερωτήθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν μετά τον αγώνα της τουρκικής εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών με την αντίστοιχα της Αγκόλα, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα

και όπως μεταδίδουν τουρκικά και τ/κ ΜΜΕ, μετά τον αγώνα και ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ απάντησε ότι η συνάντηση ήταν θετική, προσθέτοντας ότι η απόφαση που αφορά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 για τους οποίους έχει θέσει υποψηφιότητα και η Κωνσταντινούπολη θα ληφθεί επί του παρόντος Προέδρου της ΔΟΕ.

Το Λονδίνο, είπε, διοργάνωσε Ολυμπιακούς 3 φορές, η Μαδρίτη 2, το Τόκυο 2, σημειώνοντας ότι η Τουρκία 5 φορές έφτασε στον τελικό και δεν της επέτρεψαν να διοργανώσει μια Ολυμπιάδα. «Αυτό βέβαια δεν είναι ωραίο, δεν αποτελεί μια δίκαιη προσέγγιση και αυτό το μοιράστηκα μαζί τους».

«Σε μια χώρα με την πλειοψηφία του πληθυσμού της μουσουλμάνους δεν έγινε μέχρι σήμερα μια Ολυμπιάδα. Υπάρχουν αυτοί που ρωτάν γιατί. Τι δεν κάνουμε; Η Κωνσταντινούπολη είναι μια πόλη που βρίσκεται σε δυο ηπείρους, την Ασία και την Ευρώπη, όπου διασταυρώνονται οι δύο πολιτισμοί».

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συνέχισε ο κ. Ερντογάν, καταρρέουν οικονομικά, ενώ η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση. Θα κάνουν, ανέφερε, και μεγαλύτερα στάδια. «Αυτή τη στιγμή στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν στάδια χωρητικότητας 60.000 θεατών. Εάν θέλετε να γίνουν 80.000, θα γίνουν και στάδια 80.000 θεατών».

Ενόψει του 2020, ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον Υπουργό Αθλητισμού και Νεολαίας και τις αθλητικές ομοσπονδίες στην Τουρκία να αυξήσουν τις επιδόσεις και να συνεχίσουν να δουλεύουν με τους καλύτερους προπονητές, όπως έκαναν μέχρι τώρα. Είτε στα ατομικά, είτε στα ομαδικά αθλήματα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα γίνουν από δω και στο εξής βήματα και θα αρχίσουν να δουλεύουν με πολύ σημαντικά ονόματα εάν χρειαστεί και από το εξωτερικό και «θα επικεντρωθούμε στο 2020».

Keywords
Τυχαία Θέματα