Τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεταξύ Λιβάνου και Ευρώπης μέσω Κύπρου, με τη συνεργασία Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών Λιβάνου και Cyta

13:01 8/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου (Lebanese Ministry of Telecommunications: LMoT) και η Cyta, ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, ιδιοκτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν σήμερα ότι, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας διαμοιρασμού χωρητικότητας στο υποθαλάσσιο καλωδιακό υποσύστημα της Cyta ALEXANROS, μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου-Γαλλίας, δημιουργώντας

αμοιβαίες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ευρασία και στην Ανατολική Μεσόγειο. Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής, εκχωρείται προς το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου σημαντική χωρητικότητα διασύνδεσης προς Γαλλία και Αίγυπτο, αναβαθμίζοντας την ευρωστία της διεθνούς πρόσβασης του Λιβάνου, μέσω διαφορισμού και αύξησης ταχύτητας του δικτύου.

Οι δύο πλευρές έχουν ταυτόχρονα υπογράψει Μνημόνιο Συναντίληψης για την κατασκευή και πόντιση του συστήματος EUROPA, ενός νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος μεγάλης χωρητικότητας μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία το αργότερο μέχρι το 2015. Το σύστημα EUROPA θα αναβαθμίσει και σταδιακά θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο καλωδιακό σύστημα CADMOS, που επίσης διασυνδέει το Λίβανο με την Κύπρο, παρέχοντας, με τον τρόπο αυτό, υψηλής ποιότητας εναλλακτική διόδευση μεταξύ των δύο χωρών. Παράλληλα, το EUROPA θα δημιουργήσει γέφυρα διασύνδεσης μεταξύ του υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος IMEWE, που προσαιγιαλώνεται στο Λίβανο και του καλωδιακού υποσυστήματος ALEXANDROS, που προσαιγιαλώνεται στην Κύπρο. Η νέα εναλλακτική καλωδιακή διόδευση επιτυγχάνει την πρόσβαση προς ευρωπαϊκούς προορισμούς και παραπέρα, αναβαθμίζοντας έτσι τις δυνατότητες διασύνδεσης μεταξύ Μέσης Ανατολής και Ευρώπης.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη για την τελετή υπογραφής μεταξύ Cyta και LMoT στη Βηρυτό, παρευρέθηκαν εκ μέρους της Cyta ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Στάθης Κιττής, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κ. Άριστος Ριρής, ο Ανώτερος Διευθυντής Δικτύων κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ο Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς κ. Ιωάννης Κουλίας, ο Διευθυντής Προγραμματισμού και Αξιοποίησης Διεθνών Δικτύων κ. Ιορδάνης Παλληκαράς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού. Η τελετή υπογραφής τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου κ. Nicolas Sehnaoui που παρευρέθηκε στην τελετή, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου κ. Naji Andraos και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη. Οι συμφωνίες μεταξύ Cyta και Υπουργείου Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου θα ενδυναμώσουν περαιτέρω τους παραδοσιακούς ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο, με αναβάθμιση της συνεργασίας τους, μέσω της παροχής από κοινού της νέας προστατευμένης υποθαλάσσιας καλωδιακής ζεύξης στην Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους, ως σημαντικοί τηλεπικοινωνιακοί κόμβοι στην ευρύτερη περιοχή, για τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα