Σε δίκη για «μαύρο χρήμα» ο Α. Τσοχατζόπουλος

Τόσο ο Άκης Τσοχατσόπουλος, όσο και άλλοι 18 παραπέμπονται σε δίκη κατηγορούμενοι για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών. Οι εφέτες αποφαίνονται ότι στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ο ίδιος, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου και ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρώην γγ Εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος.

Από την άλλη, απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, οι Αικατερίνη Σταμάτη, θεία της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

και ο Ευτύχιος Ατσοπάρδης, εκπρόσωπος της εξωχώριας εταιρίας «Bluebell», καθώς κρίνεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη. Αντίστοιχη πρόταση για τον Ευτ. Ατσοπάρδη είχε υποβάλει και ο εισαγγελέας εφετών.


Σε δίκη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση οι:

Άκης ΤσοχατζόπουλοςΑστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευώνΕυφροσύνη Λαμπροπούλου λογίστριαΝίκος Ζήγρας, επιχειρηματίας, εξάδελφος του πρώην υπουργούΓιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίαςΑρετή Τσοχατζοπούλου, κόρη του βασικού κατηγορούμενουΒίκυ Σταμάτη σύζυγος του βασικού κατηγορούμενουΓιάννης ΣμπώκοςΤαλίτα-Μαρία Τσεκούρα, δικηγόροςΝίκος Γεωργουλάκης, εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείαςΠαναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της συζύγου του πρώην υπουργούΠαντελής Ζαχαριάδης, εμφανιζόμενος ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείαςΟράτιος Μελάς, εκπρόσωπος υπεράκτιας εταιρείαςΚωνσταντίνος ΑντωνιάδηςΣπύρος Χατζηνικολάου, δικηγόροςΓκούντρουν Τσοχατζοπούλου, πρώην σύζυγος του ΤσοχατζόπουλουΦώτης ΑρβανιτίδηςΝίκος Καρατζάς, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣΓιώργος Κωνσταντάτος

Το βούλευμα κρίνει επίσης ότι πρέπει να παύσει οριστικά η δίωξη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη για την επιμέρους πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, που αφορά το έτος 1997 και σχετίζεται με αγορά ακινήτου.

Τέλος, παύει η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορούμενους, που αφορά τη σύσταση οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα