Την Ανοιξη 2012 λειτουργεί Παιδοψυχιατρική κλινική

15:05 17/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Παιδοψυχιατρική κλινική και μονάδα αντιμετώπισης της νευρικής ανορεξίας θα λειτουργήσει μέχρι την άνοιξη του 2012 στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπως αναφέρθηκε σήμερα κατά την επίσκεψη στις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα, μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Κωνσταντίνου.

Στα πλαίσια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε και συνάντηση με τη Διεύθυνση, ιατρικούς λειτουργούς και λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν σε θέματα και προβλήματα που αφορούν σε θέματα ψυχικής υγείας, σε λειτουργικά

προβλήματα, κτηριακά προβλήματα αλλά και στην ανάγκη ψυχολογικής στήριξης ασθενών μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας τους και της επανένταξης τους στην κοινωνία.

Ο Διευθυντής την Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Γιάννης Καλακούτας είπε ότι τα κτήρια που στεγάζουν τους θαλάμους ασθενών χρονολογούνται από τη δεκαετία του ΄60 και ένας στόχος είναι η ανακαίνισή τους και παρά την οικονομική κρίση έχουν ήδη αρχίσει τις ανακαινίσεις.

Εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζονται εικόνες άλλων δεκαετιών με αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και ανέφερε ότι οι εικόνες που παρουσιάζονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Συνεχίζοντας ο κ. Καλακούτας είπε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί ψυχιατρική πτέρυγα και θάλαμος κλειστής νοσηλείας και στη Λεμεσό και στη Λάρνακα.

Σχετικά με την κοινοτική εργασία, ο κ. Καλακούτας είπε ότι λόγω της κοινοτικής εργασίας ο αριθμός των ατόμων εντός του Νοσοκομείου Αθαλάσσας είναι μειωμένος και σημείωσε ότι εκτός του χώρου των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας ψυχολόγοι και άλλοι ειδικοί παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα σπίτια των ασθενών.

Κατά τη συνάντηση αναφέρθηκε ακόμα ότι στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας βρίσκονται σήμερα 98-100 άτομα, τα οποία φιλοξενούνται σε 7 θαλάμους από τους οποίους οι 3 ήδη έχουν ανακαινιστεί για να παρέχουν καλύτερο περιβάλλον στους ασθενείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα