Την εκκλησία της Παναγίας της Μελανδρίνας επισκέφθηκε η Τεχ. Επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά

19:35 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας Μελανδρίνας μεταξύ των κατεχόμενων χωριών Αγίου Αμβροσίου και Καλογραίας όπου διεξάγονται κατ` επείγουσες εργασίες αποτροπής κατάρρευσης της εκκλησίας, πραγματοποίησε χθες η Τεχνική Επιτροπή για την πολιτιστική κληρονομιά μαζί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του UNDP.

Ανακοίνωση που εξέδωσε το UNDP σημειώνει ότι το έργο, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του προγράμματος Συνεταιρισμός για το Μέλλον του UNDP, αφορά σε έκτακτα μέτρα με στόχο την αποφυγή περαιτέρω ζημιών ή τη μερική κατάρρευση

της εκκλησίας, η οποία βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα ε/κ και τ/κ μέλη της Τεχνικής Επιτροπής ενημερώθηκαν για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν την αφαίρεση χαλασμάτων και βλάστησης, καθώς για την κατασκευή προσωρινής στέγης για αποτροπή της εισχώρησης νερών από βροχές.

“Τα κυπριακά ΜΜΕ σωστά έδωσαν μεγάλη κάλυψη στις εργασίες ανακαίνισης της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, αλλά υπάρχουν και άλλα έργα συντήρησης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς μεγαλύτερης ιστορικής σημασίας, που διεξάγουν τα μέλη της Επιτροπής, όπως την εκκλησία της Παναγίας της Μελανδρίνας” ανέφεραν σε κοινή δήλωση οι κύριοι Τάκης Χατζηδημητρίου και Αλί Τουντζάι.

Αυτά τα μικρά έργα, σημειώνουν, «θέτουν θετικό παράδειγμα μιας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των Ε/κ και των Τ/κ στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.»

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το κάστρο της Κερύνειας για να αξιολογήσει την παρούσα κατάσταση του ομώνυμου γνωστού ναυαγίου της κατεχόμενης πόλης και τους σχετικούς εκθεσιακούς χώρους, όπου εξετάζονται η πραγματοποίηση εργασιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων σε διάφορες τοποθεσίες που βρίσκονται μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλο το νησί και όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Παράλληλα προγραμματίζεται νέα επίσκεψη στα λουτρά της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα