Την Κύπρο θα επισκεφθούν ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου και ο ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου

17:07 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την Κύπρο θα επισκεφθούν εντός Ιουνίου ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Μοχάμεντ Αμρ και ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ Ελ Αραμπί.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός φθάνει τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, και την επομένη θα έχει επίσημες συνομιλίες

με την Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Όπως ανέφερε η κα Μαρκουλλή σε γεύμα με εκπροσώπους των ΜΜΕ, επίκεντρο των συνομιλιών ΚύπρουΑιγύπτου θα είναι τα θέματα ενέργειας, έρευνας και διάσωσης, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Όπως ανακοίνωσε η Κύπρια ΥΠΕΞ, σύντομα θα έρθει στην Κύπρο αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, κατόπιν παράκλησης των αιγυπτιακών αρχών, οι οποίες εξετάζουν το θέμα της διαφυγής χρημάτων από την Αίγυπτο, από το προηγούμενο καθεστώς. Παρόμοιες αντιπροσωπείες επισκέπτονται διάφορες χώρες. Από ό,τι είπε η κα Μαρκουλλή, δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα για την Κύπρο.

Η Υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Δρ Ναμπίλ Ελ Αραμπί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις 17 και 18 Ιουνίου 2012.

Το Κάιρο θα φιλοξενήσει τη δεύτερη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα